Τελευταία Νέα

Ιστορική απεργία στην Τράπεζα της Αγγλίας – Η πρώτη τα τελευταία 50 χρόνια!

Σε απεργία για την αύξηση των μισθών τους προχωρά το προσωπικό της Τράπεζας της Αγγλίας, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 50 χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε το εργατικό σωματείο Unite, “έχουμε ενημερώσει την ΒοΕ ότι τα μέλη της που εργάζονται στη συντήρηση, στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας, θα προχωρήσουν σε τετραήμερη απεργία από τις 31 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου”.

Εάν η τράπεζα δεν επιλύσει το θέμα των μισθών, το σωματείο θα συμβουλευτεί τα μέλη του και σε άλλα τμήματα της τράπεζας, στο πλαίσιο του σχεδίου κλιμάκωσης, αναφέρει η Unite.

Η διαφωνία ξεκίνησε από την επιβολή μιας αύξησης 1% στους μισθούς για το έτος που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2017, τόνισε η Unite, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό της ΒοΕ κάνουν λόγο για 2,8%.

Η ΒοΕ από την πλευρά της τόνισε πως τα τρία αυτά τμήματα των οποίων οι εργαζόμενοι θα απεργήσουν, αντιστοιχούν μόλις στο 2% του εργατικού της δυναμικού και έχει σχέδια για να διασφαλίσει ότι μπορεί “να συνεχίσει να λειτουργεί αποτελεσματικά”.

Δείτε επίσης!

ΠΑΜΕ Ρεθύμνου – «Όλοι στον αγώνα – Όλοι στην απεργία»

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΡΙΤΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ ! ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 10.00πμ Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, …

Τρόλεϊ – 24ωρη απεργία την επόμενη βδομάδα

«Χειρόφρενο» τραβούν τα τρόλεϊ την επόμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize