Τελευταία Νέα

Ήρθε η Tesla στην Ελλάδα; – Και αν ήρθε, σαν… τι;

Μία είδηση που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη στην Ελλάδα αφορά στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla. Σύμφωνα με δημοσίευμα του mononews.gr η εταιρεία του Έλον Μάσκ. Η Tesla Greece δημιουργήθηκε με κεφάλαιο 740.000 ευρώ…δημιούργησε μέσω της θυγατρικής της στην Ολλανδία την Tesla Greece και σύντομα η εταιρεία θα ξεκινήσει την δραστηριότητά της στη χώρα μας.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γιώργο Δημητρομανωλάκη που υπογράφει το ρεπορτάζ, η νέα εταιρία εμφανίστηκε στο ΓΕΜΗ και πήρε ΑΦΜ ενώ σύντομα θα προχωρήσει στην πρόσληψη 50 εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας (R&D). Αρχικά θα δημιουργηθεί HUB το οποίο θα εγκατασταθεί στο εθνικό κέντρο έρευνας φυσικών επιστημών «Δημόκριτος».

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε κυρίως την Tesla από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που πουλά (στην φωτό το Model X). Ωστόσο η επένδυση που γίνεται στην Ελλάδα μέσω της Tesla Greece, αρχικά τουλάχιστον, θα αφορά δραστηριότητα στην ενέργεια…

Αργού τα αυτοκίνητα
Επειδή οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την Tesla με την αυτοκινητοβιομηχανία, πηγές του zougla.gr Στην Ελλάδα η Tesla θα δραστηριοποιηθεί (αρχικά) στην ενέργεια…που γνωρίζουν το χώρο αλλά και την αμερικανική εταιρεία κάνουν λόγο για κέντρο HUB που δεν θα ασχολείται (τουλάχιστον άμεσα) με το χώρο του αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια δε θα ξεκινήσει εισαγωγή, διάθεση και υποστήριξη των αυτοκινήτων Tesla στην Ελλάδα αλλά θα ασχοληθεί με έρευνα που αφορά στην διαστημική εταιρεία SpaceX η οποία πρόσφατα εκτόξευσε με επιτυχία τον μεγαλύτερο πύραυλο στον κόσμο.

Ο Έλον Μάσκ είναι ο ιδρυτής της Tesla
Ο Έλον Μάσκ είναι ο ιδρυτής της Tesla

Αρχή με φωτοβολταϊκά πάρκα
Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του zougla.gr από το εξωτερικό, το Για να φτιαχτεί εργοστάσιο Tesla στην Ελλάδα θα πρέπει να… έρθουν τα πάνω – κάτω και να αλλάξει η φορολογίααρχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΙΚΕ είναι 740.000 ευρώ και διαχειριστής της ο Στέφαν Γουίλιμας Βέρκμαν. Στόχος είναι η δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων, επενδύσεις στην ενέργεια.

Ωστόσο στο σκοπό της εταιρείας περιλαμβάνεται η κατασκευή και πώληση οχημάτων, που όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στην φορολογία και μεγάλα κίνητρα από την Κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση η κίνηση μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, ωστόσο κρατάμε μικρό καλάθι (ιδίως με την Tesla) που δύσκολα, τουλάχιστον άμεσα, θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα στον τομέα του αυτοκινήτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς