Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Τζωρτζάκη

Θλίψη προκάλεσε η είδηση θανάτου του Αρχιμουσικού και πρώην μαέστρου της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου Γιάννη Τζωρτζάκη.

Ο Γιάννης Τζωρτζάκης ήταν ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στη μουσική και συνέδεσε το όνομά του με την Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου, έργο που συνεχίζει σήμερα ο γιος του Λεωνίδας.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στη 1 το μεσημέρι στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός τονίζει:

“Ο Γιάννης Τζωρτζάκης, ως αρχιμουσικός και διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής, και ως δάσκαλος στην Μουσική Σχολή της, ανήκει στην σύγχρονη Ιστορία του Ηρακλείου.  Συνεχίζοντας την μακρά παράδοση της οικογένειας Τζωρτζάκη στον ίδιο χώρο, πλούτισε τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, επί δεκαετίες.

Οι αναμνήσεις πολλών γενεών συμπολιτών μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την παρουσία του στις εκδηλώσεις της Φιλαρμονικής, αλλά και με την ακατάβλητη προσφορά του στην άρτια μουσική εκπαίδευση πλήθους νέων της πόλης μας.

Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του, και ξεχωριστά τον γιο του Λεωνίδα Τζωρτζάκη, που ως τωρινός διευθυντής της Δημοτικής Φιλαρμονικής, συνεχίζει επαξίως την πορεία του πατέρα του.”

Η ανακοίνωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηρακλείου

“Σήμερα, 7/4/2022, η θλίψη μας είναι μεγάλη, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Αρχιμουσικός Γιάννης Τζωρτζάκης.
Η ζωή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Φιλαρμονική Δήμου Ηρακλείου.
Θα τον θυμόμαστε για πάντα καθώς, όχι μόνο ήταν ο μαέστρος μας, αλλά ήταν και ο δάσκαλός μας και ο ”πατέρας” όλων μας!
Τον ευχαριστούμε για όσα πρόσφερε στο μουσικό γίγνεσθαι της πόλης μας!
Αιωνία του η μνήμη!”

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΕΔ ΚΡΗΤΗΣ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗ

 

 Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης, πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης δήλωσε για την απώλεια του Γιάννη Τζωρτζάκη:

 

«Με συγκίνηση πληροφορούνται οι Ηρακλειώτες την απώλεια μιας εμβληματικής προσωπικότητας, με μεγάλη προσφορά στην πόλη, του αρχιμουσικού Γιάννη Τζωρτζάκη.

Ο Γιάννης Τζωρτζάκης είχε συνδέσει άρρηκτα τη ζωή του με τη Δημοτική μας Φιλαρμονική, αλλά και γενικότερα με τα μουσικά δρώμενα του Ηρακλείου, όπου έπαιξε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Διαδέχθηκε στη Φιλαρμονική τον πατέρα του Μηνά Τζωρτζάκη και αποδείχθηκε άξιος συνεχιστής μιας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης, την οποία τίμησε κατά τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.

Άνθρωπος ευαίσθητος και δημιουργικός, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στα Μουσικά σύνολα του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία επί των ημερών του γνώρισαν μεγάλη ανάπτυξη, ενώ υπήρξε μοναδικός Δάσκαλος της Μουσικής για ένα πλήθος Ηρακλειωτών.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια. Ιδιαίτερα συλλυπούμαστε τον άξιο γιό του Λεωνίδα, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει το βάρος της συνέχειας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς