Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Σύλληψη για άλογο που ζούσε σε ακατάλληλες συνθήκες – Πρόστιμο άνω των 30.000 ευρώ

Όπως καταγγέλλεται το ζώο αιμορραγούσε και αναρρώνει με τη βοήθεια κτηνιάτρου

Τις κακές συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε άλογο σε χωριό του Ηρακλείου καταγγέλλει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Ζωφόρος». Ο 32χρονος που φέρεται να κατείχε το άλογο συνελήφθη ενώ σύμφωνα με την αστυνομία του επιβλήθηκε και πρόστιμο 33.000 ευρώ.  

Σύμφωνα με τους εθελοντές του οργανισμού που έφτασαν στο σημείο, το ζώο αιμορραγούσε και αναρρώνει με τη βοήθεια κτηνιάτρου που του προσέφερε ιατρική φροντίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του «Ζωφόρος» για το περιστατικό:

Σήμερα αναλάβαμε ένα δύσκολο περιστατικό. Ένα περιστατικό που πραγματικά μας συγκλόνισε. Μας κάλεσαν για ένα άλογο σε άθλιες συνθήκες , άλλα άλλο η περιγραφή και άλλο αυτό που αντικρίσαμε από κοντά.

Συνοδεία της αστυνομίας πήγαμε και είδαμε ένα άλογο που τελικά ο κτηνίατρος κ Στελιος Πηρουνάκης, που με διάθεση ήλθε αμέσως για βοήθεια, επιβεβαίωσε πως είναι 10 με 11 χρονών, δεμένο σε ένα δέντρο και αυτό είναι το λιγότερο.

Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ”παστουρωμα” .Το άλογο εξαιρετικά υποσιτισμένο.

Εκεί ξεκινάει ο αγώνας μας για την διάσωση του .Μαζί μας πάντα ο κτηνίατρος Stelios Pirounakis δίνει τις πρώτες βοήθειες στο ζώο και υποστηρίζει το τραύμα με ενέσεις κλπ για να ανακουφιστεί από τους πόνους. Το άλογο αν και κακοποιημένο ήταν πολύ συνεργάσιμο με ένα βλέμμα πόνου και φόβου μαζί που ραγίζει την καρδιά.

Eνώ στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη η μάχη που ξεκινάει για την αποκατάσταση του τραύματος: “To πρόστιμο που βεβαιωθηκε ειναι 30.300 ευρώ. Εδώ ξεκινάει ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου.!

Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ .

Ας του δώσουμε μια ελπίδα να γιατρευτεί εξωτερικά κι εσωτερικά. Ας του δείξουμε την άλλη πλευρά αυτή που δεν γνώρισε, την πλευρά της φροντίδας και της αγάπης.

Αυτό που μας συγκλόνισε όμως είναι ότι όταν μπήκε στο τρειλερ μας κοίταζε και έβγαζε ήχους σαν να κατάλαβε ότι τώρα όλα θα πάνε καλά..Με αγάπη. Αυτή την αγάπη που κάνει θαύματα.!. Τα ζώα είναι πλήρως συναισθανόμενα όντα”.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.