Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Συχνοί οι σεισμοί σε όλο το μήκος του υπό κατασκευή διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης!

«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν»

Το τελευταίο 24ωρο καταγράψαμε πάρα πολλούς σεισμούς ΣΕ ΟΛΟ το μήκος του υπό κατασκευή διαδρόμου προσγείωσης απογείωσης (δείτε τον χάρτη).
Δυστυχώς αυτό το αεροδρόμιο στον σχεδιασμό του ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ υπ´ όψη τα σεισμικά ρήγματα στη ξηρά αλλά μόνο τα θαλάσσια!
Φανταστείτε (το απεύχομαι) να γίνει ένας σεισμός της τάξης του 4-4,5 κατά την διάρκεια προσγείωσης η απογείωσης ενός μεγάλου (και μεγάλου βάρους) αεροπλάνου κάτω από τον διάδρομο. Πως θα το «κρατήσει» στην ευθεία ο κυβερνήτης;
Είχα στείλει ως Διευθυντής του Γεωδυναμικού δυο επιστολές στην κατασκευάστρια εταιρεία (ΤΕΡΝΑ) προτείνοντας κάποιες εξειδικευμένες μελέτες για τον εντοπισμό των ρηγμάτων και την εκτίμηση των πλέον πιθανών εδαφικών κινήσεων, τις επιπτώσεις τους στη λειτουργία του αεροδρομίου και μέτρα προφύλαξης.
Φυσικά ΔΕΝ ΕΛΑΒΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ αλλά κάποια ΜΜΕ που έχουν αναλάβει ως δελτία τύπου την ενημέρωση του κόσμου όχι μόνο με απέκλεισαν προβάλλοντας κάποιους άσχετους αλλά έφτασαν στο σημείο να πουν ότι ο Τσελέντης προτείνει νέα έργα για τα λεφτά!
Ο Τσελέντης κύριοι δεν παίρνει χρήματα αλλά ο κρατικός φορές, εν προκειμένω το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο που είναι επικεφαλής, για αμοιβές των τεχνικών του για έξοδα εγκατάστασης των οργάνων, για έξοδα μετακίνησης και αμοιβές των ειδικών που θα φέρουν σε πέρας τις έρευνες και τις μελέτες.
Ήθελα να βοηθήσω επειδή έχω ιδιαίτερους δεσμούς με τη Κρήτη αλλά βρήκα και το μπελά μου επομένως δεν ξαναασχολούμαι.
(**) Δείτε και αυτό για να Πειστείτε

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.