Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Στην πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης οι δασοκομάντος που ορκίστηκαν και αναλαμβάνουν καθήκοντα

Σαράντα εννέα δασοκομάντος ορκίστηκαν στις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ στο Ηράκλειο από τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γ. Τσικαλά. Οι πυροσβεστες στην πλειοψηφία τους κατάγονται από την Κρήτη, ενώ 17 εξ αυτών είναι και από άλλα μέρη της χώρας.

Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η ταχύρρυθμη εκπαίδευσή τους  ώστε αρχές Ιουνίου να είναι έτοιμοι να αναλάβουν υπηρεσία. Το «πράσινο φως» από την Περιφέρεια Κρήτης πήρε -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανακατασκευή των χώρων με σκοπό τη στέγαση των «δασοκομάντος» στις εγκαταστάσεις της πρώην 126 Σμηναρχίας Μάχης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πριν από λίγες ημέρες αποφασίστηκε ότι το παλιό γραφείο φόρτου της Σμηναρχίας είναι ο καταλληλότερος χώρος για να γίνει η έδρα της ειδικής υπηρεσίας, τα στελέχη της οποίας εκπαιδεύονται και σύντομα θα είναι έτοιμα για να αναλάβουν δράση. Μάλιστα, έχει γίνει γνωστό ότι από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες οι οποίες θα κρατήσουν ένα μήνα μέχρι να είναι όλα έτοιμα προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει τη βάση των δασοκομάντος.

Πρόκειται για εγκαταστάσεις 370 τετραγωνικών μέτρων που όταν ολοκληρωθούν να στεγάσουν το εξειδικευμένο προσωπικό της Πυροσβεστικής. Η νέα ομάδα θα είναι σε 24ωρη βάση έτοιμη να μεταφερθεί όπου χρειαστεί ανάγκη.

Οι βάρδιες θα είναι τρεις, αποτελούμενες από 20 άτομα η κάθε μία, ενώ για τη μεταφορά τους θα έρθει και θα σταθμεύει στην πίστα του αεροδρομίου (στην πλευρά της Σμηναρχίας) ελικόπτερο, το οποίο εκτός της μεταφοράς των πυροσβεστών θα συμμετέχει και στην αεροπυρόσβεση, με ικανότητα μεταφοράς 3,5 τόνων νερού. Επίσης, εκεί θα σταθμεύουν και δύο πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία θα είναι από τις υπάρχουσες δυνάμεις που διαθέτει η Πυροσβεστική στο νησί.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς