Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Σοκ από τον θάνατο 47χρονου καθηγητή Γυμνασίου – Η μάχη του με τον κορονοϊό

Τι ανέφερε o Διοικητής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, για τον θάνατο του 47χρονου εκπαιδευτικού στο Ηράκλειο.

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου ενός 47χρονου καθηγητή Γυμνασίου στο Ηράκλειο, ο οποίος κατέληξε από επιπλοκές του κορωνοϊού τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στις 00:20.

Ο άτυχος άνδρας, μόλις 47 ετών, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ανεμβολίαστος, χωρίς υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για περίπου δυο μήνες.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο neakriti.gr ο Διοικητής της ΜΕΘ Βενιζελείου, Ανέστης Κιούλπαλης, «o 47χρονος νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου για περίπου δυο μήνες. Ακολούθως αρνητικοποιήθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ για non – Covid περιστατικά, όμως είχε ήδη προκληθεί σοβαρή ζημιά στους πνεύμονες».

Ο 47χρονος κατέληξε από σηπτική καταπληξία ως συνέπεια επιπλοκών του κορωνοϊού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Κιούλπαλη, το συγκεκριμένο περιστατικό υπογραμμίζει το γεγονός πως ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, ασθενείς με επιβαρυμένη υγεία και πολλαπλά προβλήματα καταφέρνουν και βγαίνουν ζωντανοί από την μάχη, υπάρχουν και περιπτώσεις ασθενών όπου πιθανότατα λόγω ανοσοποιητικών μηχανισμών και γενετικής προδιάθεσης, ενώ δεν καταγραφόνται υποκείμενα νοσήματα και επιβαρυντικοί παράγοντες, κάνουν ιδιαίτερα βαριά νόσο και ορισμένες φορές καταλήγουν.

«Η πανδημία με τις τραγικές της απώλειες θα δώσει μελλοντικά απαντήσεις στους γιατρούς σχετικά με αυτούς τους μηχανισμούς και για το προφίλ των ασθενών που κινδυνεύουν περισσότερο από την υπεραντίδραση που καταγράφεται σε κάποιους οργανισμούς ως συνέπεια του ιού, η οποία οδηγεί σε υπερφλεγμονώδες σύνδρομο που καταστρέφει όργανα και καταλήγει σε έναν φαύλο κύκλο για τον ασθενή», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.