Ηράκλειο – Ψάχνουν που θα κατασκευαστεί το αποτεφρωτήριο νεκρών

Την πιο σύντομη διαδικασία για την κατασκευή και λειτουργία αποτεφρωτηρίου νεκρών στην Κρήτη, αναζητεί η δημοτική αρχή Ηρακλείου σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους δήμους του νησιού, μετά την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού που είχε κηρυχθεί άγονος, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαγωνισμού είχαν κατατεθεί δύο προσφορές για τη μελέτη ανέγερσης του κτηρίου, οι οποίες όμως κρίθηκαν μη αποδεκτές.

Θυμίζουμε ότι στο τέλος του 2019, ο Δήμος Ηρακλείου είχε προκηρύξει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση μελέτης, με αντικείμενο την κατασκευή κέντρου αποτέφρωσης νεκρών, σε μια δημοτική έκταση 45 στρεμμάτων νοτιοανατολικά της Νέας Αλικαρνασσού, αλλά το έργο δεν προχώρησε.

Στη συνέχεια, το νομικό πλαίσιο ξεκαθάρισε και δόθηκαν περισσότερα “όπλα” στη φαρέτρα του δήμου Ηρακλείου.

Σε συνεννόηση, λοιπόν με τους υπόλοιπους δήμους, εξασφαλίστηκε δημοτικός χώρος στο δρόμο Ηρακλείου – Αρκαλοχωρίου, απέναντι από τη ΒΙΠΕ ως σύνορο με το Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και τον Μανώλη Αργυράκη, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Γιάννης Αναστασάκης.

Όπως είπε, κρίθηκε ότι δεν ήταν συμφέροντες οι όροι εάν την κατασκευή του κτηριου αναλάμβανε ιδιώτης, κι έτσι αποφασίστηκε να το ξεκινήσει ο ίδιος ο Δήμος.

Πλέον, η διαδικασία μελέτης – κατασκευής έχει απλοποιηθεί, και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, από το Νόμο, μπορεί να προκηρυχθεί η μελέτη, να δημοπρατηθεί το έργο και να το αναλάβει κατευθείαν ο εργολάβος, ώστε να γίνουν όλα πιο γρήγορα.

Ο κ. Αναστασάκης σημείωσε ότι αν και δεν είναι έργο πρώτης προτεραιότητας, αναζητείται η πιο σύντομη και απλή διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς