Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Πάνω από 100 οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε η επαναλειτουργία των σχολείων σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, λόγω της έλλειψης self test αλλά και του φόβου που επικρατεί για την άκρως μεταδοτική μετάλλαξη Ομικρον.

Οπως είπε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη το πρωί ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών “Δομήνικος Θεοτοκόπουλος” Γιώργος Μακράκης, στο νομό Ηρακλείου είχαν βρεθεί θετικοί 70 εκπαιδευτικοί της Α/θμιας εκπαίδευσης

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ο αριθμός έφτασε τους 116, σύμφωνα με το προϊστάμενο Α/θμιας Εκπαίδευσης Μανώλη Μπελαδάκη.

Το πρόβλημα με τα self test επεσήμαναν γονείς από την περιοχή του Τυμπακίου, λέγοντας ότι δεν βρήκαν τα τεστ στα σχολεία και αναγκάστηκαν να τα αγοράσουν από τα φαρμακεία.

Οι περισσότεροι γονείς τα προμηθεύτηκαν νωρίς το πρωί από τα σχολεία, και έκαναν το Self test είτε στο σπίτι, είτε …μέσα στο αυτοκίνητο.

Πάντως όπως ξεκαθάρισε μιλώντας στο Ράδιο κρήτη ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, κανένα παιδί δεν μπήκε σε κανένα σχολείο, χωρίς αρνητικό self test.

Η κατάσταση σε όλη τη χώρα

Εντωμεταξύ 15.547 κρούσματα έχουν βρεθεί μέσω των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Παιδείας, έως σήμερα το πρωί (τα εσπερινά σχολεία θα τα δηλώσουν αργότερα) βρέθηκαν 15.547 κρούσματα.

Αν αυτά τα δυνάμει κρούσματα είχαν κολλήσει σε κοινωνικές δραστηριότητες π.χ. άλλα 10 άτομα το καθένα, τότε θα είχαμε 155.000 κρούσματα.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο πρωτόκολλο, όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα κάνει και σήμερα το απόγευμα νέο 2ο τεστ για την προσέλευση αύριο στο σχολείο, και την Πέμπτη 3ο τεστ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.