Ηράκλειο – Νέα δράση ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Ο Συντονισμός Ηρακλείου της «Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» πραγματοποίησε δράση για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και των τουριστών, στα νότια του νομού σχετικά με τις εξορύξεις.

Μέλη της Πρωτοβουλίας μοίρασαν εκατοντάδες κείμενα και κολλήθηκαν αφίσες στα ελληνικά και στα αγγλικά στα χωριά Πλάτανος, Πόμπια, Πετροκεφάλι, Πιτσίδια, αλλά και στα Μάταλα, το Καλαμάκι και τον Κόκκινο Πύργο.

Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, «η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και αυτό που βγάζουμε σαν συμπέρασμα από όλες αυτές τις ενημερωτικές εξορμήσεις που κάνουμε, είναι ότι οι κάτοικοι του νησιού μας στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν τις ομορφιές του τόπου μας για τα κέρδη των πετρελαϊκών εταιρειών».

«Θέλουμε θάλασσες καθαρές από πετρέλαια και πολυεθνικές! Να ακυρωθεί τώρα το πρόγραμμα έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Κρήτη! Να ακυρωθούν όλα τα αντίστοιχα σχέδια σε κάθε τόπο ανά την Ελλάδα που έχει παραχωρηθεί στις πετρελαϊκές! Η θάλασσα είναι ο θησαυρός μας, όχι το πετρέλαιο! Η Κρήτη λέει ΟΧΙ στις εξορύξεις», αναφέρει το κείμενο της Πρωτοβουλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize