Ηράκλειο – Κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία!

Λουκέτο μπαίνει και σήμερα σε σχολικές μονάδες του Ηρακλείου

Κλείνουν και ανοίγουν τα σχολεία στο Ηράκλειο!

Τρίτη μέρα καταλήψεων σήμερα σε σχολεία του Ηρακλείου. Ο χορός των κινητοποιήσεων από πλευράς μαθητών ξεκίνησε ήδη από την περασμένη Δευτέρα, μόλις μια βδομάδα δηλαδή μετά από το πρώτο κουδούνι!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου υπό κατάληψη τελούν το 1ο και  2ο λύκεια Ηρακλείου, 1ο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, καθώς και τα Γυμνάσια Πύργου και Γουβών. Τα 3ο, 8ο και 11ο λύκεια που χθες ήταν κλειστά σήμερα λειτουργούν κανονικά.

Πέρα από τα αιτήματα των μαθητών, που κάποια αφορούν στα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού τα οποία κρίνονται ανεπαρκή, και κάποια άλλα σχετίζονται με τις αλλαγές στα σχολεία, όπως την θέσπιση της βάσης του 10, παρατηρείται για ακόμα μια φορά κάτι τραγελαφικό.

 

Η τηλεκπαίδευση μπαίνει και πάλι στο κάδρο, αφού πλέον είναι η λύση όταν το μάθημα δεν γίνεται δια ζώσης, ακόμα και σε περίπτωση κατάληψης. Όμως κάποιοι μαθητές όταν συνειδητοποιούν ότι μάθημα θα γίνει τελικά ανοίγουν το σχολείο! Σημειώνεται πως το Υπουργείο Παιδείας έχει δώσει οδηγία να μπαίνει απουσία στα παιδιά που θεωρείται πως κλείνουν τα σχολεία, ακόμα και στην τηλεκπαίδευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς