Τελευταία Νέα

Ηράκλειο – Έμειναν «στο σκοτάδι» δεκάδες νοικοκυριά

Νύχτα της ταλαιπωρίας για εκατοντάδες καταναλωτές της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν τη νύχτα διάφορες περιοχές στο νομό Ηρακλείου, οι οποίες και αρχικά είχαν πρόβλημα χαμηλής τάσης και στη συνέχεια καθόλου ρεύμα από μια σοβαρή βλάβη που κινητοποίησε τους τεχνικούς της ΔΕΗ.

Η ώρα ήταν 11:10 τη νύχτα, όταν έπεσε η τάση του ρεύματος στις Βασιλειές, τη Σύλλαμο, τον Μαραθίτη, τον Αϊ Γιάννη – Κνωσού, ένα μέρος των Μεσαμπελιών και ένα μέρος της πόλης του Ηρακλείου.

Από το 11500 μετά από μεγάλη προσπάθεια πολιτών να επικοινωνήσουν, η ενημέρωση ήταν ότι ανάλογα με το ρεύμα που έχει το κάθε σπίτι, (δηλαδή μονοφασικό ή τριφασικό) είναι και οι επιπτώσεις. Σε άλλο σπίτι υπήρχε διακοπή και σε άλλο σπίτι άλλα φώτα άναβαν και άλλα φώτα δεν άναβαν, ή μπορεί να λειτουργούσε για παράδειγμα μόνο η τηλεόραση και δύο φώτα και κανένα άλλο φως ή καμία άλλη ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι.

Έτσι, υπήρξε μεγάλη σύγχυση σε αυτά τα σπίτια με τους ιδιοκτήτες τους να αρχίζουν  να επικοινωνούν νυχτιάτικα με τους ηλεκτρολόγους τους επειδή υπήρχε η υποψία πως επρόκειτο για σοβαρή βλάβη στα συστήματα του σπιτιού!

Μέσω κινητών και μηνυμάτων κατάλαβαν οι παθόντες, πως επρόκειτο για πρόβλημα ολόκληρων περιοχών.

Τελικά η ρευματοδότηση επανήλθε κανονικά 1:20′ τα ξημερώματα, σύμφωνα με τις ενδείξεις αναγνωστών του neakriti.gr από τις Βασιλειές.

Και επειδή βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του χειμώνα, καλό θα είναι η ΔΕΗ να στείλει μία επίσημη ενημέρωση προς τον κόσμο για το πρόβλημα που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής 17 Νοεμβρίου με Δευτέρα 18 Νοεμβρίου και φυσικά να ενημερώσει και τους καταναλωτές, σε αυτές τις περιπτώσεις τι θα πρέπει να προσέχουν, για να μην καούν τα ηλεκτρικά τους συστήματα στο σπίτι, από τις απότομες εναλλαγές του ρεύματος, που όπως είναι γνωστό, όσο περνάει ο χρόνος γίνεται και ακριβότερο.

Από:Παπαδάκης Χριστόφορος

Δείτε επίσης!

Χανιά – Γέμισε λασπόνερα η Γογονή – Χωρίς νερό η περιοχή

Μια βλάβη του αγωγού ύδρευσης δημιούργησε πρόβλημα στην περιοχή. Η ζημιά παρουσιάστηκε νωρίς το πρωί …

Χανιά – Ρεύμα από το μικρό καλώδιο το Νοέμβριο – Αγιασμός στις εργασίες

Εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων εταιρειών και τοπικοί φορείς ευχήθηκαν να ηλεκτριστεί το καλώδιο μέχρι τα τέλη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize