Ηράκλειο – Έλληνες, Πακιστανοί, Αυστραλοί και Γάλλοι, ενώσαμε τους πολιτισμούς μας σε ένα φιλόξενο σπίτι στις Άνω Ασίτες!

ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Το χτεσινοβραδινό δεν έγινε σαν απάντηση στα όσα απάνθρωπα και ανεκδιήγητα, συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην χώρα, με μια μερίδα ανθρώπων να τάσσονται κατά των προσφύγων, με αποκορύφωμα την κατανάλωση χοιρινών και οινοπνευματωδών ποτών, ακριβώς απέναντι από τα λεγόμενα “camp” τους.

Φυσικά και στην χώρα μας δεν απαγορεύεται η χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων, αλλά αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι ο τρόπος, ο τόπος και ο λόγος που γίνεται.
Πάντα συχαινόμουν την πρόκληση.

Επαναλαμβάνω, η χτεσινή μάζωξη ήταν τελείως τυχαία και καθαρά για εσωτερική κατανάλωση, αλλά μου δίνει μια καλή πάσα για να εκφράσω ορισμένα πράγματα.

Έλληνες, Πακιστανοί, Αυστραλοί και Γάλλοι, ενώσαμε τους πολιτισμού μας, σε ένα φιλόξενο σπίτι στις Άνω Ασίτες (Άνω Ασίτες- Ano Assites), μέσα από την γαστρονομία και τις συζητήσεις.
Αυθεντικά φαγητά από το Πακιστάν γέμισαν το τραπέζι μας. Φαγητά που ετοιμάστηκαν επί τόπου, από φίλους Πακιστανούς, οι οποίοι έβαλαν όλη τους την τέχνη και φυσικά μας εντυπωσίασαν.
Όσοι από τους παρευρισκόμενους ήθελαν να πιούν κρασί, το έκαναν, ενώ οι υπόλοιποι έφτιαξαν παραδοσιακό ανατολίτικο τσάι. Τρώγαμε, πίναμε και κουβεντιάζαμε, γελούσαμε, σοβαρεύαμε, ανταλλάσσαμε εμπειρίες και εικόνες. Γίναμε μια μεγάλη παρέα που περισσότερα την ενώνουν πάρα την χωρίζουν. Όλοι οι άνθρωποι, έχουν τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανασφάλειες και τις ίδιες επιθυμίες.

Βγήκαμε όλοι κερδισμένοι, όλοι!

Έτσι αναπτύσσεις πολιτισμό, φίλε μου.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως για να τον κρατήσεις ζωντανό, οφείλεις να είσαι ανοιχτός και όχι να τον κλείνεις σε στεγανά και να μην δέχεσαι καμιά επιρροή. Διαφορετικά τον χαντακώνεις σε μουσειακό είδος πια, όπως κάποιους πολιτισμούς του Αμαζονίου, οι οποίοι κανένα ρόλο δεν παίζουν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Άλλος δρόμος, δεν υπάρχει. Άλλος τρόπος, δεν υπάρχει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize