Ηράκλειο – Διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα ιδιωτικά σχολεία, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Εκπαιδευτικοί του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης.

Αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Ζερβάκη, στον οποίο οι εκπαιδευτικοί τόνισαν πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αλλάζει τον χαρακτήρα και τις διαδικασίες των ιδιωτικών σχολείων, «μετατρέποντάς τα σε εκπαιδευτήρια παντός τύπου που παρέχουν μορφωτικού τύπου διαδικασίες».

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «αλλάζουν προς το χειρότερο οι εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών σε ωράρια και συμβάσεις ενώ δίνεται στους εργοδότες και η δυνατότητα απόλυσης, τονίζοντας παράλληλα ότι τα ιδιωτικά σχολεία θα λειτουργούν με δικό τους κανονισμό αξιολόγησης για τους εργαζόμενους «με κριτήριο τις ανάγκες των ιδιωτικών σχολείων δηλαδή τα κέρδη τους».

«Πρέπει να καταδικαστεί από τους εργαζόμενους το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση γιατί θα αποτελέσει προπομπό για αρνητικές εξελίξεις και στις υπόλοιπες δομές ιδιωτικής εκπαίδευσης, δηλαδή στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και στα κέντρα ξένων γλωσσών. Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο σωματείο ώστε να μην περάσουν οι επιδιωκόμενες αλλαγές και να διεκδικήσουμε συλλογική σύμβαση εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Δείτε επίσης!

Έξι Καρυάτιδες αναζήτησαν την αδελφή τους στο… Βρετανικό Μουσείο!

Συχνά η υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα προκαλεί τα φώτα της διεθνούς δημοσιότητας. …

Ρέθυμνο – Οι κλάδοι των εκπαιδευτικών Οικονομικών, Κοινωνικών, Νομικών και Πολιτικών Επιστημών και Καλλιτεχνικής παιδείας εξαφανίζονται

ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize