Ηράκλειο – Διαγραμμίσεις, κολονάκια και… αγανάκτηση στη Λεωφόρο Κνωσού

“Θύελλα” αντιδράσεων προκάλεσε στη λεωφόρο Κνωσού στο Ηράκλειο, η …μεταμεσονύχτια επιχείρηση – το βράδυ της Παρασκευής – με τις διαγραμμίσεις και τα κολονάκια που έπιασαν κυριολεκτικά “στον ύπνο” τους διερχόμενους οδηγούς και τους καταστηματάρχες της περιοχής.

Κολωνάκια και διαγραμμίσεις

 

Για παρέμβαση, με στόχο τη βελτίωση και την ασφάλεια της κυκλοφορίας σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο της πόλης, έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Γιάννης Αναστασάκης, μιλώντας το πρωί στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Λευτέρη Βαρδάκη.

Νέα εικόνα στη Λεωφόρο Κνωσού

Νέα εικόνα στη Λεωφόρο Κνωσού

Όπως είπε, πρόκειται για μια παρέμβαση σημαντική για την επαύξηση της ασφάλειας και τη βελτίωση της ροής κυκλοφορίας σε ένα καίριο σημείο, από το ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου μέχρι και τον κόμβο της Παπαναστασίου.

Στόχος, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της Τροχαίας, είναι η αποφυγή των ιδιαίτερα επικίνδυνων παράνομων αναστροφών και η διατήρηση ανοιχτής της ροής σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα.

Διαγραμμίσεις στην Κνωσού

Διαγραμμίσεις στην Κνωσού

Ωστόσο, ο τρόπος που έγινε η κυκλοφοριακή αυτή παρέμβαση, σύμφωνα με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, προκάλεσε αλγεινή εντύπωση ενώ κάποιοι από τους περίοικους έβγαλαν τα κολονάκια σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου, κίνηση που φυσικά θα τους οδηγήσει προ των ευθυνών τους.

Σύμφωνα με την πλευρά των καταστηματαρχών, η δημοτική αρχή είχε, εδώ και καιρό, επισημάνει το πρόβλημα, και είχε προειδοποιήσει για τις κυκλοφοριακές αλλαγές, όμως, το γεγονός ότι η παρέμβαση έγινε … νύχτα προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων…

Αστυνομικοί το πρωί στην Κνωσού, για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας

Αστυνομικοί το πρωί στην Κνωσού, για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας

 

Δείτε το βίντεο

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize