Ηράκλειο – Αμερικανικά air-tankers ανεφοδίασαν στον αέρα F16 που απογειώθηκαν από την Κρήτη

Η νέα αμυντική συμφωνία που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναβάθμιση της συνεργασίας και την αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα

Τελευταίο Σάββατο του Οκτωβρίου χθες. Σχεδόν αξημέρωτα, εν μέσω ομίχλης, ακούγεται ένα βουητό από τον διάδρομο απο-προσγειώσεως του «Ελευθερίου Βενιζέλου».

 

Ο θόρυβος ήταν διαπεραστικός, όσοι βρίσκονταν στην περιοχή σταμάτησαν κάθε δραστηριότητα και έστρεψαν τα μάτια τους προς την πλευρά του διαδρόμου. Ξαφνικά πρόβαλαν δύο γιγαντιαία αμερικανικά air-tankers (KC-10), που απογειώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Τι γυρεύουν τα αμερικανικά αυτά γιγαντιαία αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»;

Και τα δύο κατευθύνθηκαν δυτικά της Πελοποννήσου, όπου συνάντησαν ένα ζεύγος F-16 το οποίο είχε απογειωθεί από την Κρήτη για ασκήσεις ανεφοδιασμού.

Τα αμερικανικά tankers ανεφοδιάζουν στον αέρα ελληνικά μαχητικά, και αυτό είναι αποτέλεσμα της νέας ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας που είχε υπογραφεί πρόσφατα από τους Νίκο Δένδια και Μάικλ Πομπέο.

Τα ελληνικά μαχητικά έχουν ανάγκη από τέτοιες ασκήσεις, αφού μετέχουν σε αποστολές του ΝΑΤΟ, όπου προβλέπεται και εναέριος ανεφοδιασμός.

tovima.gr από τα Νέα το Σαββατοκύριακο

Δείτε επίσης!

Πολεμικά πλοία από Ελλάδα, Τουρκία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ρωσία – Μυρίζει… μπαρούτι η ανατολική Μεσόγειος!

Επικίνδυνη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων στο τρίγωνο Κρήτη – Κύπρος – Καστελλόριζο.   Η μία μετά …

ΗΠΑ – «Ευρωπαϊκό ιό» αποκάλεσε σαρκαστικά τον κορονοϊό ο Άντριου Κουόμο

Κατά τον χαιρετισμό του στο συνέδριο των Δημοκρατικών Ο Άντριου Κουόμο, ο κυβερνήτης της Νέας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize