Τελευταία Νέα

Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Κνωσό και το Μουσείο

Άρχισε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στο έργο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και ξεκίνησε η λειτουργία του νέου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών (access control).

Αυτό στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της αρχικής φάσης του έργου (Ακρόπολη και αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, Κνωσός και Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης).

Το σύστημα έχει δοκιμαστεί πιλοτικά και αντεπεξέλθει επιτυχώς σε πραγματικές συνθήκες υψηλής επισκεψιμότητας σε όλους τους χώρους.

Οπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε λειτουργία και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω διαδικτύου, για την οποία θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Το έργο υλοποιείται με δωρεά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ενδιάμεσο φορέα υλοποίησης την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Ηγουμενίδης: Υλοποιείται η δέσμευση του Υπουργείου Πολιτισμού
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και Κνωσό, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πιλοτική εφαρμογή και έναρξη λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε μεγάλης επισκεψιμότητας αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας αποτελεί ένα πολύ θετικό εργαλείο.

Έχει σημασία να τονιστεί ότι μόνο το 2017 το κατώφλι του Αρχαιολογικού Μουσείου στο Ηράκλειο πέρασαν 417.000 επισκέπτες χωρίς να καταγράφονται στον αριθμό αυτό οι επισκέπτες του Δεκεμβρίου, αλλά και ότι πάνω από 626.000 ήταν οι επισκέπτες στο μινωικό ανάκτορο της Κνωσού όπου καταγράφηκε αύξηση των επισκέψεων κατά 3% σε σχέση με το 2016.

Ειδικά για την Κρήτη, με το ιστορικό ρεκόρ επισκεπτών που καταγράφεται και φέτος, έχει ιδιαίτερη αξία η υλοποίηση της δέσμευσης του αρμόδιου Υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή σε πρόσφατη συνάντηση μας στο Υπουργείο για λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στις αρχές Ιουλίου τόσο σε Κνωσό όσο και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ απομένει πλέον η χρονικά δεύτερη δέσμευση για επέκταση του νέου μέτρου που θα ενισχύσει τη λειτουργία των αρχαιολογικών χώρων και σε άλλα σημεία του Νομού.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες της νέας εποχής και φυσικά ήρθε ο καιρός οι εικόνες συνωστισμού στις πύλες εισόδου σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της χώρας και οι ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια να αποτελέσουν παρελθόν».

Δείτε επίσης!

Κρήτη – Κορωνοϊός – Μάσκες ούτε… για δείγμα

Ψυχραιμία συνιστούν φαρμακοποιοί της Κρήτης, με φόντο τις ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες, λόγω της έξαρσης …

Κρήτη – Έξι νέες προσλήψεις γιατρών & δώδεκα νοσηλευτών σε Γ.Ν.Χανίων και ΠΑ.Γ.Ν.Η. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού!

Προκήρυξη για την πρόσληψη 200 νέων υπαλλήλων εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize