Ιεράπετρα – Τα πρώτα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό και οι φορείς που συνεργάζονται για την ανάπτυξη του τουρισμού

Με φόντο τα πρώτα πρόστιμα για τον αντικαπνιστικό νόμο που ήρθαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιεράπετρα, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη από μια σειρά συναντήσεων μεταξύ των παραγωγικών φορέων του Δήμου Ιεράπετρας και επιχειρηματιών της περιοχής με στόχο την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Επαγγελματοβιοτεχνών και Καφέ-Εστίασης της Ιεράπετρας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και πως οι σύλλογοι μαζί με επιχειρηματίες μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο Μανώλης Μιχελαράκης, πρόεδρος του Συλλόγου Καφέ-Εστίασης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση, αλλά και για τα πρόστιμα που «έπεσαν» στην περιοχή και θορύβησαν αρκετές επιχειρήσεις. Πρόστιμα που όπως είπε μπήκαν σε κάποιες επιχειρήσεις από μικτό κλιμάκιο της οικονομικής αστυνομίας με ελεγκτές από το Ρέθυμνο, τη Δημοτική Αστυνομία και το ΑΤ Ιεράπετρας και αφορούσαν κυρίως παραβάσεις για ελλιπή σήμανση στα καταστήματα, για μη ορθή τήρηση του βιβλίου καπνίσματος που οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν.

Οι έλεγχοι αυτοί βέβαια δεν είναι οι πρώτοι που γίνονται στην περιοχή από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και ξεκίνησε η αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας όμως μέχρι τώρα οι ελεγκτές είχαν περιοριστεί σε συστάσεις όταν υπήρχε λόγος.

Σε ότι αφορά τη χθεσινή συνάντηση για τους άλλους φορείς και επαγγελματίες ο κ, Μιχελαράκης έκανε λόγο για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να φέρει κόσμο στην πόλη, βλέποντας απ’ τη μια τον τουρισμό να αυξάνεται, νέες τουριστικές μονάδες που πρόκειται φέτος να ανοίξουν, αλλά και το διαχρονικό πρόβλημα των επισκεπτών της Χρυσής οι οποίοι δεν παραμένουν καθόλου στην πόλη.

Σε αυτή τη φάση όπως λέει ακούγονται διάφορες ιδέες που θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, για την ενημέρωση των επισκεπτών, για ανάδειξη σημείων που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο κλπ. Παράλληλα θα γίνουν και επαφές με άλλους φορείς όπως η Περιφέρεια, η Εκκλησία κλπ ώστε να φανεί αν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας και αν μπορεί ο κάθε φορέας να συνεισφέρει προς ένα κοινό στόχο.

 

Δείτε επίσης!

Κρήτη – 85 παραβάσεις βεβαιώθηκαν με πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Κρητικοί επέλεξαν να… μετακινηθούν άσκοπα και τους στοίχισε Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με …

Πάσχα – Διπλάσια πρόστιμα για τις άσκοπες μετακινήσεις – Αυστηροί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Δύο επιπλέον μέτρα για άσκοπες μετακινήσεις το Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize