Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Πρόταση για απαλλαγή δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις της πλατείας που επηρεάζονται από την ανάπλαση

Πρόταση για απαλλαγή από δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και τελών εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων στις επιχειρήσεις που επηρεάζονται από την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Ιεράπετρας, κατατέθηκε από την παράταξη του Α. Πανταζή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μια πρόταση η οποία πήρε αναβολή ώστε να διερευνηθεί πρώτα το αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό και νόμιμο από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας, και αν φανεί πως μπορεί να προχωρήσει ενδέχεται να επανέλθει.

Η πρόταση αναλυτικά:

«Παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε το  παρακάτω θέμα στα θέματα συζήτησης πριν την ημερήσια διάταξη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πρόταση απαλλαγής από  δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού και των τελών εκμίσθωσης κοινόχρηστων χώρων σε επιχειρηματίες που έχουν αναπτύξει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία ελευθερίας. Η παραπάνω ανάγκη προκύπτει από την ημέρα έναρξης των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και για όσο χρονικό διάστημα συνεχιστούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας, με δεδομένο ότι οι εργασίες ανάπλασης θα επηρεάσουν οικονομικά και μάλιστα  σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων που έχουν έδρα την πλατεία ελευθερίας.

Με την παρούσα επιστολή καλούμε το σώμα να αποφασίσει για την προσωρινή απαλλαγή από τα δημοτικά  τέλη στους επιχειρηματίες εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων καθώς και επιχειρήσεων καφέ εστίασης  και έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς