Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Προχωρά η δημιουργία χώρου φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων

Με την περισσότερες παρατάξεις απούσες και τις παρατάξεις Καλαντζάκη και Χηνόπουλου συνεχίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.Ένα από τα θέματα τα οποία εγκρίθηκαν αφορά και την αξιοποίηση χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου Ιεράπετρας, δυτικά του φράγματος Μπραμιανών για τη δημιουργία ενός χώρου προσωρινής φιλοξενίας και περίθαλψης ζώων.

Η μελέτη όπως είπε η κα Ρουμελιωτάκη είναι σε τελικό στάδιο και αυτή τη στιγμή χρειάζεται ακόμα μια έγκριση από υπηρεσία της Περιφέρειας προκειμένου να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να υποβληθεί προς κρατική χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο συγκεκριμένος χώρος όπως είπε η αντιδήμαρχος δεν έχει σκοπό να συγκεντρώνει τα αδέσποτα του Δήμου, αλλά πρόκειται για μια εγκατάσταση στην οποία θα μεταφέρονται προσωρινά ζώα τα οποία είτε είναι άρρωστα ή επιθετικά με στόχο να αντιμετωπίζονται άμεσα τα περιστατικά που προκύπτουν.

Στο χώρο αυτό με την επίβλεψη από μόνιμο κτηνίατρο, θα γίνεται περίθαλψη των άρρωστων ζώων, στειρώσεις και τσιπάρισμα και στη συνέχεια τα ζώα θα απελευθερώνονται όπως προβλέπει η νομοθεσία, ή θα δίνονται προς υιοθεσία.

Το ποια ζώα θα μεταφέρονται εκεί θα είναι αρμοδιότητα της Δημοτικής Επιτροπής Αδέσποτων Ζώων, στην οποία συμμετέχουν δύο εκπρόσωποι του Δήμου Ιεράπετρας, δύο εκπρόσωποι φιλοζωικών συλλόγων και ένας κτηνίατρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς