Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ σε Κικίλια με βαριές καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων μετά και την επίσκεψη που προηγήθηκε στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας τις περασμένες ημέρες με αφορμή τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων εναντίον του αναπληρωτή Διοικητή. (Διαβάστε και ακούστε περισσότερα ΕΔΩ και διαβάστε ΕΔΩ όλο το ιστορικό με όσα έχουν συμβεί στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας)

Η ΠΟΕΔΗΝ στην επιστολή της κάνει λόγο για πρωτοφανείς συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νοσοκομείο υπό το καθεστώς τη διοίκησης (αναπληρωτή διοικητή), για κατάργηση υπηρεσιών, απαξίωση σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο των διευθυντών των υπηρεσιών, αυταρχική συμπεριφορά,  εκφοβισμό των εργαζομένων.

Διαβάστε αναλυτικά:

«ΠΡΟΣ: 1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΙΚΙΛΙΑ
2. ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ
3. ΔΙΟΙΚΗΤΗ 7ΗΣ ΥΠΕ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Θέμα: Δυσλειτουργίες του Νοσοκομείου Ιεράπετρας

Κύριοι Υπουργοί,

Η λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας αναφέρεται σε μία γεωγραφική περιοχή τόσο αγροτική όσο και τουριστική. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι διαχρονικά κυρίως κτιριακά, λειτουργικά και θέματα υποστελέχωσης.

Σημειωτέον, το Νοσοκομείο θεωρείται άγονη γραμμή με ότι αυτό συνεπάγεται για τη προσέλευση και παραμονή κυρίως από ιατρούς.

Στα διαχρονικά προβλήματα, στη διαχείριση της πανδημίας, προστίθενται και οι πρωτοφανείς συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί το νοσοκομείο υπό το καθεστώς τη διοίκησης (αναπληρωτή διοικητή).

Η κατάργηση των υπηρεσιών, η απαξίωση σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο των διευθυντών των υπηρεσιών, η αυταρχική συμπεριφορά, ο εκφοβισμός των εργαζομένων, η εργασιακή απαξίωση αποτελούν σοβαρό κίνδυνο στη λειτουργία του νοσοκομείου.

Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς εισηγήσεις, χωρίς μελέτες των αρμόδιων υπηρεσιών, απευθείας αναθέσεις χωρίς προϋπολογισμούς για τους οποίους εντέλλονται οι προϊστάμενοι να υπογράψουν. Προϋπολογισμοί οι οποίοι έχουν απορριφθεί από το ΔΣ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου και η κοινωνία της Ιεράπετρας έχουν αγωνιστεί για την εύρυθμη λειτουργία και αναβάθμιση του. Οι εργαζόμενοι απαιτούν αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σεβασμό στον επαγγελματισμό τους και χρηστή διοίκηση.

Σας κοινοποιούμε επιστολή διαμαρτυρίας των πρώην εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize