Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Η πόλη άνοιξε μια μεγάλη αγκαλιά στην τρίτη ηλικία

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν όλοι μαζί οι Ιεραπετρίτες, θα βοηθηθεί η δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας.

Η κοινωνία της Ιεράπετρας, ευαίσθητη όπως πάντα σε θέματα στήριξης των κοινωνικών και υγειονομικών δομών της πόλης, άνοιξε μια τεράστια αγκαλιά το πρωί της Πέμπτης, για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που φιλοξενούνται στο Ορφανουδάκειο Δημοτικό Γηροκομείο, το οποίο αντιμετωπίζει διάφορα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Έπειτα από την απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας, να διοργανωθεί με τη συνεργασία όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής, ένας μεγάλος ραδιομαραθώνιος αγάπης, η αισιοδοξία επέστρεψε στις τάξεις των εργαζομένων του Γηροκομείου της Ιεράπετρας και το αποτέλεσμα αυτής της συγκινητικής προσπάθειας, ήταν τελικά πολύ μεγαλύτερο του αναμενομένου.

«Με τη συνεργασία των ραδιοφωνικών σταθμών των δημοσιογράφων και των τεχνικών που εργάζονται στα ΜΜΕ, καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες, να συγκεντρώσουμε από δωρεές του Δήμου, των παραγωγικών φορέων, των συλλογικοτήτων, των επιχειρήσεων και των απλών καθημερινών ανθρώπων που πρόσφεραν ότι μπορούσαν από το υστέρημα τους, περισσότερα από 20.000 ευρώ. Η διαδικασία της συγκέντρωσης των χρημάτων δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, καθώς υπάρχουν πολλοί που ακόμα καταθέτουν μικρά η μεγαλύτερα ποσά, για να καλύψει το Γηροκομείο της Ιεράπετρας, όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες, που δυσκόλευαν την λειτουργία του και να μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους ηλικιωμένους, χωρίς να αισθάνονται εργασιακή ανασφάλεια», μας είπε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Μπάμπης Κανάκης, που υποστήριξε την προσπάθεια αυτή από το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, έχοντας την εμπειρία του προηγούμενου Ραδιομαραθωνίου, όπου συγκεντρώθηκαν γύρω στις 45.000 ευρώ, για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «Φίλοι Ατόμων Τρίτης Ηλικίας» σε μια προσπάθεια να στηριχτεί αυτή η σημαντική δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, όπου παρέχεται καθημερινή φροντίδα σε 70 περίπου ανθρώπους, διοργάνωσε αυτόν τον ραδιομαραθώνιο αγάπης και αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, έχοντας διαπιστώσει από πέρυσι ότι, οι Ιεραπετρίτες δεν αδιαφορούν όταν υπάρχει σοβαρός κοινωνικός λόγος και πάντα δίνουν για καλό σκοπό, από το υστέρημα τους.

Κάθε προσφορά μικρή η μεγάλη θα αποτελέσει από τώρα κι έπειτα μια σημαντική βοήθεια και τον καλύτερο αρωγό, για την υποστήριξη του έργου του Σωματείου Φίλων Ατόμων Τρίτης Ηλικίας, που βασικός του σκοπός είναι, η φροντίδα, η περίθαλψη, η υποστήριξη και η συμπαράσταση σε όλες τις μορφές, των ηλικιωμένων ατόμων που χρήζουν βοήθειας.

Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν όλοι μαζί οι Ιεραπετρίτες, θα βοηθηθεί η δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων της Ιεράπετρας, να παραμείνει ζωντανή και να συνεχίσει να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους ηλικιωμένους.

 

Δείτε επίσης!

Ιεράπετρα – Ο «άγιος των σκύλων» που έγινε αφιέρωμα στην Daily Mail – H ιστορία του Τάκη Προεστάκη

Η ιστορία του ξεκίνησε πριν επτά χρόνια, όταν βρήκε και έσωσε ένα σκύλο που είχαν …

Ρέθυμνο – “Χάνω τη ψυχραιμία μου και μπήζω της φωνές στην άκαρδη μουλάρα για τη μηδενική αλληλεγγύη της”

Σοκαρίστηκε Ρεθυμνώτης από την στάση της παρέας, μιας κοπέλας που είχε καταναλώσει αλκοόλ παραπάνω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize