Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Επίσκεψη του αρχαιολόγου Franco Nicolis εκ μέρους της Ένωσης Ευρωπαίων Αρχαιολόγων

Σε συνέχεια της βράβευσης από την Ένωση Ευρωπαίων Αρχαιολόγων (ΕΑΑ) της Επιτροπής Πολιτών Ιεράπετρας με το βραβείο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2021 επισκέπτεται την πόλη μας ο κ Franco Nicolis διευθυντής του Γραφείου Πολιτιστικών Θησαυρών της περιοχής του Trento Ιταλίας.

Να σημειώσουμε ότι στα 22 χρόνια του θεσμού είναι η πρώτη και μοναδική φορά που τιμάται η χώρα μας με την απονομή αυτού του, διεθνούς εμβέλειας, βραβείου. Ένα γεγονός που αντιμετωπίστηκε με σιωπή και προσποιητή αδιάφορά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, τον συστημικό τύπο και τα μέσα ενημέρωσης.

Η βράβευση της Επιτροπής Πολιτών είναι μια απονομή τιμής στους δημότες της Ιεράπετρας και σε όλους τους πολίτες και τις συλλογικότητες της χώρας που αντιστέκονται στην λαίλαπα της «ανάπτυξης», που υπερασπίζονται την πολιτιστική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον, το αγροπολιτισμικό τοπίο και προτείνουν ένα διαφορετικό, εναλλακτικό, βιώσιμο τρόπο ανάπτυξης.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του εκπροσώπου της Ένωσης Ευρωπαίων Αρχαιολόγων θα τον ξεναγήσουμε στους εγκαταλειμμένους και βεβηλωμένους αρχαιολογικούς χώρους του κεντρικού μέρους του Ισθμού της Ιεράπετρας ενώ στις 18:30 το Σάββατο 2 Απριλίου στην αίθουσα του Προοδευτικού Συλλόγου Κάτω Χωριού (απέναντι από την παιδική χαρά κοντά στην κεντρική βρύση), θα γίνει η απονομή του βραβείου και ανοικτή εκδήλωση συζήτηση. Θα ακολουθήσει προσφορά ποτού από τον σύλλογο του Κάτω Χωριού τον οποίο και ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς της πόλης να συμμετέχουν σε αυτή την τιμητική και όμορφη εκδήλωση.

Επιτροπή Πολιτών Ιεράπετρας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς