Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Επεισόδιο σε σχολείο έφερε στο «φως» τις ελλείψεις δασκάλων ειδική αγωγής

Τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή με ελλείψεις εκπαιδευτικών και πολλά εμπόδια στη διδασκαλία, αναδεικνύει ένα ακόμα περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο, αυτή τη φορά στην περιοχή της Ιεράπετρας.

Δασκάλα δέχτηκε επίθεση από μαθητή όπως πάντα καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα». Όπως τονίζει ο Αργύρης Πανταζής «το θέμα το οδηγήσαμε στον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Ιεράπετρας, τον γνωστό καθηγητή κ.Σαρρή και αμέσως έγιναν ενέργειες έτσι ώστε να δούμε τι έχει συμβεί. Το θέμα είναι σοβαρό. Αντιλαμβάνεστε ότι θέλει ειδικό χειρισμό καθώς πρόκειται για ανήλικο παιδί, να δούμε τους λόγους που συνέβη, υπό ποιες συνθήκες…».

Σύμφωνα με τον κ.Πανταζή προκύπτει θέμα πολιτικών ευθυνών, στην προκειμένη περίπτωση του υπουργείου, καθώς δεν έχουν διοριστεί -όπως υποστήριξε- αρκετοί καθηγητές ειδικής αγωγής που γνωρίζουν απόλυτα τον χειρισμό αυτών των καταστάσεων.

Όπως τονίζει ο κ. Πανταζής «στην προκειμένη περίπτωση υπήρχε δάσκαλος αλλά είχε περιοριστεί σε μάθηση 10 ωρών την εβδομάδα, και αυτό ήταν το αίτιο για το δυσάρεστο γεγονός».

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν δύο εβδομάδες αλλά σύμφωνα με τον κ.Πανταζή μόλις πρόσφατα καταγγέλθηκε στον ίδιο.

Φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Χανιά – Ένοχος ο πατέρας που χτύπησε τον καθηγητή για τη μάσκα

Ένοχος κρίθηκε ο γονέας που επιτέθηκε σε καθηγητή σε σχολείο των Χανίων επειδή δεν ήθελε το …

Ρέθυμνο – Καταγγελίες για τη μεταφορά των μαθητών στον δήμο Μυλοποτάμου

Αίσθηση προκαλούν οι καταγγελίες του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου Μυλοποτάμου κ. Μανούσου Κλάδου για το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize