Τελευταία Νέα

Ιεράπετρα – Διαμαρτυρία για τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού στο Κάτω Χωριό

Την 12/9/19 στις 6μμ αντιπροσωπεία κατοίκων και χωριανών του Κάτω Χωριού Ιεράπετρας συγκεντρωθήκαμε έξω από την μονάδα βιολογικού καθαρισμού της κοινότητας και, παρουσία του προέδρου κ. Λάμπη Πυργιωτάκη και των μελών του τοπικού συμβουλίου, προχωρήσαμε σε κλείδωμα της εγκατάστασης, το δε κλειδί παραδόθηκε στον πρόεδρο της κοινότητας.

Η συμβολική αυτή ενέργεια μας, που είναι συνέχεια προηγούμενων τηλεφωνικών και εγγράφων διαμαρτυριών μας προς τις αρμόδιες αρχές, πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας διότι:

• Από διμήνου με μεγάλη συχνότητα και σε καθημερινή βάση, χωρίς την παρουσία υπαλλήλου του δήμου, βυτιοφόρα εναποθέτουν λύματα από άλλες περιοχές στην μονάδα. Ο όγκος των υπερβαίνει την δυναμικότητα  και την δυνατότητα επεξεργασίας με συνέπεια να καταλήγουν ανεπεξέργαστα στον παρακείμενο χείμαρρο.
• Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει έντονη δυσοσμία που καθιστούν αφόρητη την διαμονή των κατοίκων διάφορων περιοχών των χωριών της κοινότητας και ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου. Συγχρόνως παρατηρείται αύξηση των κουνουπιών με άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.
• Τον τελευταίο καιρό η συγκεκριμένη διαδρομή που αποτελούσε χώρο περιπάτου είναι κυριολεκτικά αδιάβατη λόγω δυσοσμίας.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, την δημοτική αρχή και το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παύσει η κατάσταση αυτή και να προφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

(ακολουθούν οι υπογραφές)

Φωθιαδάκης Μιχάλης, Παραουλάκη Αικατερίνη, Χρυσάνθη Μπουρνέλη, Χαμηλός Γιάννης, Χαμηλού Μαρία, Θαλασσινός Ηρακλής, Θαλασσινού Δέσποινα, Χαμηλού Αγγελική, Ανδριανάκη Μελανθία, Μουδάτσος Ξενοφών, Μουδάτσος Γιάννης, Τζένη Καβάλη, Πετάση Μαρία, Μολυμπάκης Κώστας, Πετάση Φανή, Πετάσης Εμμανουήλ, Πετάσης Νικ., Βογιατζής Αντώνης, Βογιατζή Ελένη, Γράσσος Στέφανος, Κουτσελάκης Σπύρος, Τζανετάκη Χρυσούλα, Μαυρόμματος Γιώργος, Ζιλκε Μπραουνε, Δασκαλακης Μιχάλης, Ρεμουντάκη Στεφανία, Βασιλάκης Μάρκος, Μπλαζογιαννάκης ΓιώργοςΚωνσταντάκης Γιάννης

ΥΓ. Από ανακοίνωση του δήμου πληροφορηθήκαμε ότι η βλάβη του βιολογικού Ιεραπέτρας αποκαταστάθηκε, όμως ο παρακείμενος ποταμός που είχε γεμίσει ανεπεξέργαστα βοθρολύματα εξακολουθεί να είναι εστία μόλυνσης για τους κατοίκους της περιοχής και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την εξάλειψη του φαινομένου.

Εξουσιοδοτούμε δε το τοπικό συμβούλιο να προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται τέτοιες ενέργειες.

Δείτε επίσης!

Ηράκλειο – Δικογραφία κατά των διοργανωτών της συγκέντρωσης ενάντια στις μάσκες

Η Αστυνομία αναζητά δυο γυναίκες που φέρονται να διοργάνωσαν τη συγκέντρωση – Σύμφωνα με τις …

Ρέθυμνο – Συγκέντρωση διαμαρτυρομένων κατά της μάσκας στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη

Στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρόμενων πολιτών για την χρήση της μάσκας στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize