Τελευταία Νέα

Ιατρεία ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο: Ενισχύθηκε η συνταγογράφηση – Μέσα στο 2017 η μεταστέγαση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις

Δύο γιατροί προστέθηκαν στο δυναμικό των ιατρείων ΠΕΔΥ στο Ρέθυμνο, ενώ η συνταγογράφηση υποστηρίζεται από τους γενικούς ιατρούς των κέντρων υγείας της ενδοχώρας του νομού. Η μονάδα γυρίζει σελίδα μετά την υπολειτουργία της λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ δρομολογείται και η μεταστέγασή της σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην παραλία μέσα στο έτος. Σε πάνω από 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα ανέρχεται σήμερα το μίσθωμα της δομής που πρέπει να στηριχθεί για να δώσει ανάσα στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού.

Αργά, αλλά σταθερά βελτιώνεται η κατάσταση στα ιατρεία ΠΕΔΥ Ρεθύμνου σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης του νοσοκομείου. Παιδίατρος και πνευμονολόγος έχουν προστεθεί στο δυναμικό της δομής που δέχονται καθημερινά ραντεβού και ετοιμάζουν πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών και διακοπής καπνίσματος αντίστοιχα, ενώ όπως τονίζει η διευθύντρια της δομής, Άντα Νικολουδάκη, τις συνταγογραφήσεις υποστηρίζουν οι γενικοί ιατροί των κέντρων υγείας του νομού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΕΔΥ Ρεθύμνου εξυπηρετεί και το νομό Χανίων σε ό,τι αφορά τις τεχνητές οδοντοστοιχίες.

Παράλληλα, μπορούν οι ασθενείς να δέχονται εμβόλια και ενεσοθεραπείες στο ΠΕΔΥ Ρεθύμνου, ενώ εκφράζεται η αισιοδοξία ότι στις νέες εγκαταστάσεις θα λειτουργήσει και ακτινολογικό τμήμα. Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στο Ρέθυμνο θα συμβάλουν και οι τρεις προβλεπόμενες τοπικές μονάδες υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι οι μικροβιολογικές εξετάσεις εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία για τη μεταφορά του ΠΕΔΥ Ρεθύμνου σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην παραλία της πόλης, εξοικονομώντας πάνω από 6 χιλιάδες ευρώ το μήνα. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι αυτό θα έχει συντελεστεί μέσα στο 2017 και αφού εξευρεθούν οι 60 χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για τη μεταστέγαση.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Παρέμβαση στη βουλή για την υποστελέχωση του νοσοκομείου

Στο ζήτημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου επανέρχονται τρεις βουλευτές του ΚΚΕ, με ερώτησή τους …

Κρήτη – Από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου στο ΠαΓΝΗ η 65χρονη με κορονοϊό

Η γυναίκα πρόκειται να εισαχθεί στη ΜΑΚ του νοσοκομείου του Ηρακλείου Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize