Τελευταία Νέα

Ιανός – Η χώρα στη δίνη του κυκλώνα – Νεκρή στα Φάρσαλα – Εγκλωβισμένη οικογένεια στους Σοφάδες

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται στη Θεσσαλία. Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό οικογένειας με τρίχρονο παιδί στους Σοφάδες.

Μία ηλικιωμένη γυναίκα νεκρή και τρεις αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα του “Ιανού” από την Θεσσαλία το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, με την Καρδίτσα να έχει μετατραπεί σε λίμνη, προκαλώντας εκατοντάδες εγκλωβισμούς.

Η άτυχη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το σπίτι της στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα. Το σπίτι της ήταν ανάστατο με τα έπιπλα πεσμένα από τα νερά που μπήκαν ορμητικά σε αυτό. Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν από την νεκροψία-νεκροτομή, καθώς η στάθμη δεν φαίνεται να ήταν τέτοια που να έχει προκαλέσει πνιγμό και εξετάζεται ως πιθανότητα να έχασε την ζωή της από παθολογικά αίτια που προκλήθηκαν από τις πολύ έντονες και επικίνδυνες στιγμές με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας με ένα τρίχρονο παιδί στους Σοφάδες, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Πρόκειται για μία γυναίκα στο χωριό Μουζάκι, που φέρεται να έχει παρασυρθεί από χείμαρο με το όχημά της και ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο χωριό Καστανιά.

Για την τριμελή οικογένεια κτηνοτρόφων στους Σοφάδες η Πυροσβεστική απέκτησε επικοινωνία μαζί τους, είναι καλά στην υγεία τους αλλά εγκλωβισμένοι. Γίνεται προσπάθεια προσέγγισής τους.

Ο χάρτης με την πορεία του Ιανού

 

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 619 απεγκλωβισμοί και διασώσεις από την πυροσβεστική, η οποία στη διάρκεια της βραδιάς δέχτηκε 2450 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων σε νότιο Ιόνιο, Δυτική Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία.

Εν τω μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη η προγραμματισμένη τεχνική σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά με τους συναρμόδιους φορείς στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

“Θρίλερ” με οικογένεια στους Σοφάδες

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιείται επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας και ενός παιδιού τριών ετών σε ποιμνιοστάσιο στους Σοφάδες Καρδίτσας. Όπως μετέφερε ο Δήμαρχος Σοφάδων Θάνος Σκάρλος, η πρόσβαση στο σημείο είναι δύσκολη, ενώ η πυροσβεστική επικοινωνεί με την οικογένεια και προσπαθεί να την καθησυχάσει: Έχουμε απεγκλωβίσει όλους τους άλλους, αλλά δεν μπορούμε να πλησιάσουμε την ο οικογένεια με το μικρό παιδί. Είμαστε σε επικοινωνία με το ζευγάρι και προσπαθούμε να τους καθησυχάσουμε γιατί το νερό δεν ανεβαίνει άλλο. Τώρα, όμως, άρχισε να βρέχει πάλι. Το νερό έχει φτάσει ψηλά μέσα στο ποιμνιοστάσιο. Έχει σταματήσει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού, αλλά δεν ξέρω τώρα που βρέχει αν θα ξανανέβει”, είπε ο Δήμαρχος Σοφάδων, Θάνος Σκάρλος.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, η Πυροσβεστική απέκτησε επικοινωνία μαζί τους, είναι καλά στην υγεία τους αλλά εγκλωβισμένοι. Γίνεται προσπάθεια προσέγγισής τους.

 

Άλλοι τρεις αγνοούμενοι σε Μουζάκι και Καστανιά

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλη αγωνία για τον εντοπισμό τριών άλλων αγνοούμενων ατόμων. Στο Μουζάκι αγνοείται μία γυναίκα που φέρεται να έχει παρασυρθεί από χείμαρρο με το όχημά της. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο Μουζάκι, στον ποταμό Παμισσό οι πυροσβέστες έχουν φτάσει και πραγματοποιούν έρευνες για τον εντοπισμό της αγνοούμενης δίχως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στο χωριό Καστανιά Καρδίτσας αγνοείται ένα ζευγάρι ηλικιωμένων. Έχει αποκοπεί εντελώς η πρόσβαση δεν μπορούν να φτάσουν οι πυροσβέστες. Η πληροφορία είναι ότι κατέρρευσε στέγη οικίας ενώ βρισκόταν εντός ηλικιωμένο ζευγάρι και οι συγχωριανοί δεν έχουν επικοινωνία μαζί τους.

 

Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής:

• Στο νότιο Ιόνιο (Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο και Λευκάδα) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 750 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 93 διασώσεις, 308 αντλήσεις, 198 κοπές δέντρων, και 35 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στη Δυτική Ελλάδα (Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 63 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 24 αντλήσεις και 39 κοπές δέντρων.

Ιανός: Η χώρα στη δίνη του κυκλώνα: Νεκρή στα Φάρσαλα - Εγκλωβισμένη οικογένεια στους Σοφάδες

Προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την ίδια ώρα, στην Κεφαλονιά, μετά την επανηλεκτροδότηση του Αργοστολίου, τα συνεργεία συνεχίζουν τις εργασίες επανηλεκτροδότησης των υπόλοιπων περιοχών με αρκετές δυσκολίες που σχετίζονται με την αδυναμία πρόσβασής τους στα σημεία των ζημιών, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να προηγηθούν και να ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες διάνοιξης των οδικών αρτηριών οι οποίες είναι σε εξέλιξη.

Στην Ιθάκη, η ενισχυμένη με ανθρώπινο δυναμικό και απαραίτητο εξοπλισμό ομάδα τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ, βρίσκεται από χθες σε ετοιμότητα για τη μετάβασή της στο νησί προκειμένου να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών, γεγονός που θα καταστεί δυνατό εντός των επόμενων ωρών, όταν και αναμένεται η άρση του απαγορευτικού απόπλου από το λιμάνι της Κυλλήνης.

Αυτή την ώρα, γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση εκτεταμένων ζημιών στο Δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και στην πόλη της Καρδίτσας, όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην πρόσβαση στα σημεία των ζημιών λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων.

• Στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία, Λουτρά Υπάτης, Λειανοκλάδι, Μακρακώμη και Μεξιάτες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 230 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 76 διασώσεις, 91 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων.

• Στη Θεσσαλία (Μαγνησία, Φάρσαλα, Καρδίτσα, Μουζάκι, Ρούσο και Σοφάδες) οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 630 κλήσεις και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 450 διασώσεις, 120 αντλήσεις και 40 κοπές δέντρων.

– Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης τριών (3) ατόμων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου όπου είχαν εγκλωβιστεί σε ορμητικό χείμαρρο. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό διάσωσης ορμητικών νερών, 1 ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και 1 διασωστική λέμβος.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Δείτε επίσης!

Σητεία – Θανατηφόρο τροχαίο σήμερα το πρωί

Θανατηφόρο  ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Σητεία. Στον παραλιακό δρόμο, λίγο πριν τον Πετρά, …

Χανιά – Νεκρός βρέθηκε 48χρονος άνδρας στη Γαύδο

Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Γαύδου, ωστόσο ήταν ήδη αργά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize