Η βόμβα στο σπίτι Ντογιάκου περιείχε ένα κιλό πυρίτιδας – Τι δείχνουν τα ευρήματα

Με περίπου ένα κιλό πυρίτιδας, προσπάθησαν οι δράστες να χτυπήσουν την οικία Ντογιάκου στον Βύρωνα.

Τελικά ευτυχώς η βόμβα εξουδετερώθηκε και πάρθηκε άφθαρτη από τις Αρχές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα επιτραπέζιο ρολόι, μία μπαταρία, καλωδιώσεις και πυροκροτητή που κατέληγε στο ένα κιλό πυρίτιδας (προερχόμενο από κροτίδες). Για αυτό και τονίζεται ότι ο μηχανισμός δεν ήταν ικανός να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών κατάφεραν στο… παρά πέντε να απενεργοπoιήσουν τη βόμβα βγάζοντας τον πυροκροτητή. Και έτσι πήραν την βόμβα «καθαρή», ώστε να καταφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία (δακτυλικά αποτυπώματα, DNA κλπ).

Οι Αρχές μάλιστα εξέφρασαν την έκπληξη τους από το γεγονός ότι ο άγνωστος στο τηλεφώνημα για προειδοποίηση της βόμβας, τόνιζε ότι δεν είναι φάρσα, δίχως να αναφέρει την ακριβή διεύθυνση και τον στόχο, δηλαδή τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο.

Τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές δείχνουν ότι η συνδεσμολογία δεν έχει χρησιμοποιηθεί ξανά στο παρελθόν από άλλη οργάνωση και δεν αποκλείεται να πρόκειται για μία νέα.

 

Δείτε επίσης!

Βόμβα στου Ζωγράφου – Φωτογραφία-ντοκουμέντο – Αυτός είναι ο εκρηκτικός μηχανισμός

Φωτογραφία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον μαντρότοιχο της Πανεπιστημιούπολης, απέναντι από το Α.Τ. Ζωγράφου, έρχεται στο …

Βόμβα στο ΑΤ Ζωγράφου – Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε καρφιά – Γιατί δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα

Νέες διαστάσεις μετά τον εντοπισμό του εκρηκτικού-εμπρηστικού μηχανισμού που τοποθέτησαν άγνωστοι κοντά στο ΑΤ Ζωγράφου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize