Τελευταία Νέα

Η παλαιά γενεά των Κρητών στο πρόσωπο του Εμμανούηλ Ηλιάκη από το Καλονύκτι – Αγαπητός και σεβαστός είς όλους τούς κατοίκους

Μια φωτογραφία της παλιάς εποχής στο Καλονύκτι Ρεθύμνου και μια εφημερίδα του Ηρακλείου που εκφράζει συλλυπητήρια για την απώλεια του Εμμανούηλ Ηλιάκη, έναν κρητικό της παλαιάς γενιάς που έχαιρε αγάπης και σεβασμού από τους κατοίκους του χωριού του Ρεθύμνου.

Η εφημερίδα μάλιστα διευκρινίζει ότι ο εγγονός του εκλιπόντα, Γεώργιος Ηλιάκης, εργαζόταν ως υπάλληλος της εφημερίδας.

Μεσόγειος Ηρακλείου Κυριακή 22 Μαρτίου 1953 σελ.2: Πλήρης ημερών (74 ετών) απεβίωσε την παρελθούσαν Κυριακήν (15 Μαρτίου 1953) είς τό χωρίον Καλονύκτι “Ρεθύμνης, ό Εμμανουήλ Γ. Ηλιάκης.

Ό μετασΐάς υπήρξε καθ” όλην την μακράν ζωήν τού πρότυπον εντίμου ανθρώπου. Το ήθος τού, ή ευγένεια, ή καλοσύνη, καί ή έξ ένστικτου αφοσίωσις εις το υψηλότερων και καλύτερον έχει να επιδείξει ή παλαιά γενεά των Κρητών, τον είχον κάμει αγαπητόν και σεβαστόν είς όλους τούς κατοίκους τής περιοχής τού καί είς όσους έτυχε νά τόν γνωρίσουν έκ τού πλησίον.

Ελάχιστον δείγμα τής προς τον μεταστάντα εκτιμήσεως υπήρξεν ή πάνδημος συμμετοχή είς την κηδείαν τού τόσον των κατοίκων του χωρίου τού όσον καί πλείστων έκ των πέριξ χωρίων.

Ή εφημερίς μας συλλυπείται θερμώς τούς οικείους τού.

Ιδιαιτέρως δέ τόν έγγονόν τού Γεώργιον Ήλιάκην υπάλληλον τής εφημερίδος μας.

Από αριστερά η Σπιταδάκη Ειρήνη γιαγιά του Πατροστελή, η Βαγγελιά μάνα του Πατροστελή και ο Εμμανουήλ Ηλιάκης ή Χαλίκης ο παππούς του Πατροστελή

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 7 νέες παιδικές χαρές στον δήμο Μυλοποτάμου!

Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο κατασκευής επτά νέων, παιδικών χαρών σε αντίστοιχους οικισμούς του Δήμου …

Ρέθυμνο – Έγινε καταγγελία για παιδεραστία, αλλά δεν αποδείχθηκε

Συνελήφθη 70χρονος Η καταγγελία απασχόλησε τις τοπικές διωκτικές αρχές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ορθή η καταγγελία. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize