Τελευταία Νέα

Η NASA κάνει διαθέσιμα δείγματα πετρωμάτων από τη Σελήνη

Στο Johnson Space Center βρίσκεται ένας σπάνιος θησαυρός κλειδωμένος σε θησαυροφυλάκιο, τον οποίο λίγοι έχουν δει και ακόμα λιγότεροι έχουν αγγίξει.

Εκεί κρύβονται εκατοντάδες κιλά πετρωμάτων τα οποία συλλέχθηκαν από τους αστροναύτες των αποστολών Apollo, από την επιφάνεια της Σελήνης. Τώρα όμως, η NASA κάνει διαθέσιμα αυτά τα δείγματα, ώστε οι γεωλόγοι να κάνουν τα πειράματά τους χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες.

Η απόφαση συμπίπτει με την 50η επέτειο της NASA από τα πρώτα βήματα του Neil Armstrong και του Buzz Aldrin στο φεγγάρι, στις 20 Ιουλίου του 1968. Και δεν είναι τυχαίο που έρχεται σε μια εποχή που οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την επιστροφή τους στη Σελήνη το 2024.

Από το 1969 έως το 1972, 12 αστροναύτες έφεραν πίσω 382 κιλά σεληνιακών δειγμάτων. Μερικά συσκευάστηκαν σε κενό ώστε να μην έρθουν ποτέ σε επαφή με την ατμόσφαιρα της Γης. Άλλα καταψύχθηκαν ή αποθηκεύτηκαν σε ήλιο με την άφιξή τους στη Γη.

Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα τώρα με ένα χιλιοστό του γραμμαρίου από ότι μπορούσαμε με ένα γραμμάριο τότε. Οπότε ήταν καλή στρατηγική εκ μέρους τους να περιμένουν. – Ryan Zeigler, έφορος δειγμάτων από τις αποστολές Apollo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς