Τελευταία Νέα

Η διπλωμάτισσα Ελισάβετ – Καθαίρεσε Χάρι-Μέγκαν χωρίς να το καταλάβει κανείς

Όχι δεν είναι όλα καλά με τη βασίλισσα και δεν έδωσε ετσι απλά τις ευλογίες της στο ζευγάρι. Και αυτό φαίνεται αν διαβάσει κανείς με προσοχή την ανακοίνωση που έβγαλε μετά την χθεσινή κρίσιμη συνάντηση με τον πρίγκιπα Χάρι, τον Κάρολο και τον Γουίλιαμ. 

Σε αυτήν η Ελισάβετ έγραφε ότι οι είχαν «πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις», ότι αν και θα προτιμούσε ο Χάρι και η Μέγκαν να παραμείνουν πλήρους απασχόλησης Μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σέβεται και κατανοεί την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς της.

Παράλληλα, η βασίλισσα δεν έκρυψε τη λύπη της, ενώ εξήγησε ότι το ζευγάρι κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να εξαρτάται από δημόσιους πόρους στις νέες τους ζωές και ότι θα υπάρξει μία μεταβατική περίοδος κατά την οποία οι Σάσεξ θα περνούν χρόνο στον Καναδά και το ΗΒ.

Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς με προσοχή την ανακοίνωση της βασίλισσας, υπάρχουν δύο σημεία όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι η βασίλισσα δεν έχει πάρει καθόλου καλά το θέμα, ότι την έχει ενοχλήσει πολύ αλλά δεν θέλησε να το εκφράσει δημοσίως για μην κάνει κακό στο θεσμό της μοναρχίας.

Όπως παρατηρούμε, σε όλη την ανακοίνωση δεν τους αναφέρει σε κανένα σημείο με τους τίτλους τους – κάτι που συμβαίνει σε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις του παλατιού – και τους ονομάζει απλά Χάρι και Μέγκαν. Σε όλες τις άλλες ανακοινώσεις της η βασίλισσα τους ανέφερε ως Δούκας και Δούκισσα του Σάσεξ.

Παράλληλα, σε κάποιο σημείο του κειμένου τους διαχωρίζει εντελώς από την οικογένειά της, κάτι που σημαίνει ότι δεν τους θεωρεί πλέον οικογένειά της.

Συγκεκριμένα γράφει ότι «Σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο ανεξάρτητη ζωή ως οικογένεια παραμένοντας αξιότιμο κομμάτι της οικογένειάς μου».

Μόνο προς το τέλος της ανακοίνωσης, η βασίλισσα τους αναφέρει ως «οι Σάσεξ» ενώ οι ειδικοί που την έχουν μελετήσει παρατηρούν ότι η τελευταία της πρόταση δείχνει ότι τους έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, γιατί δεν έχει τη διάθεση να αφήσει αυτή την ιστορία που πληγώνει το παλάτι και τον θεσμό της μοναρχίας, τον οποίο η ίδια έχει στηρίξει με κάθε κόστος σε όλη της τη ζωή, να τραβήξει για πολύ καιρό.

Φωτο: Reuters

Δείτε επίσης!

Κορονοϊός – “Διπλό χτύπημα” από το εμβόλιο της Οξφόρδης

Πώς έγινε ο σχεδιασμός της βρετανικής μελέτης – Συγκρατημένη αισιοδοξία -Ενθαρρυντικά αποτελέσματα και από άλλα …

Έρευνα – Η κλιματική αλλαγή θα εξαφανίσει τις πολικές αρκούδες έως το τέλος του αιώνα

Χωρίς τους ογκοπάγους, οι πολικές αρκούδες θα λιμοκτονήσουν. Αν εξακολουθήσουν να αυξάνονται οι εκπομπές καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize