Η Αυστρία επέβαλε lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες της

Σε lockdown από αύριο όσοι πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19

Η Αυστρία επέβαλε lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες της

Όσοι πολίτες στην Αυστρία δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19, μπαίνουν σε lockdown από αύριο.

Η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού σε lockdown από αύριο, Δευτέρα προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ, δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.lifo.gr

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Τα μη εμβολιασμένα άτομα θα αποκλείονται ουσιαστικά από τη Δευτέρα από εστιατόρια, ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα, με εφαρμογή του κανόνα «2G» που επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει από τον Covid.

Μιλώντας σχετικά προ ημέρων, ο Σάλενμπεργκ είχε εξηγήσει πως αυτό σημαίνει ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί δεν θα μπορούν να φύγουν από το σπίτι, εκτός και αν αυτό είναι αναγκαίο όπως για την εργασία τους, για να αγοράσουν φαγητό ή για να ασκηθουν.

Οι επικριτές σημείωσαν ωστόσο ότι το συγκεκριμένο lockdown θα είναι πολύ δύσκολο να επιβληθεί.

Περίπου 65% του πληθυσμού της Αυστρίας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς