Τελευταία Νέα

Η αλληλεγγύη των Σητειακών για ακόμα μια φορά έκανε το… θαύμα της!

Για ακόμα μια φορά η Σητειακή κοινωνία πρόσφερε απλόχερα την αγάπη της και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε 6/7 Μάϊου στο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου του Νοσοκομείου Σητείας με πρωτοβουλία του Συλλόγου “Η Παρέα της Αγάπης” σε συνεργασία με την Αιμοδοσία ΠΑ.Γ.Ν.Η..

H αστείρευτη προσφορά αγάπης και η εθελοντική δράση της κοινωνίας της Σητείας αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για άλλες κοινωνίες αφού, όπως δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ κ κα Βάνα Λυδάκη Διευθύντρια Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ, “Η Σητειακή κοινωνία λόγω της απομόνωσης της είναι ένα μέρος πολύ οργανωμένο και αλληλέγγυο σε τέτοιου ειδους πρωτοβουλίες”. “Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στη Σητεία για μια τέτοια δράση όμως κάθε φορά μας εκπλήσσει η πολύ καλή οργάνωση των φορέων αλλά κυρίως η ανταπόκριση των εθελοντών” υπογράμμισε με δήλωση της στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ η κα Μαρία Βογιατζάκη, προϊστάμενη του Τμήματος Αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.

Η κα Μαρία Δαρατσιανού, Διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας εξέφρασε την ικανοποίηση της για το σημαντικό αποτέλεσμα της δράσης και ευχαρίστησε θερμά την “Η Παρέα της Αγάπης” για την πρωτοβουλία, την ομάδα του ΠΑΓΝΗ, τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Σητείας για την στήριξη της προσπάθειας, τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Σητείας για την συμβολή του στην δημιουργία του συγκεκραμένου χώρου όπου πραγματοποιούνται πλέον και άλλες δράσεις πέραν του εμβολιασμού, και βέβαια την Σητειακή κοινωνία που προφέρει πάντα απλόχερα την αλληλεγγύη της.

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχη των γυναικών στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεπέρασε το 80% κάτι που επιβεβαιώνει διαχρονικά την προθυμία τους να προφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Με μεγάλη συγκίνηση η κα Κατερίνα Σταματελάτου μας μίλησε για το αμείωτο ενδιαφέρον  της Σητειακής κοινωνίας στις εγγραφές Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που από το 2018, όπου έγινε η αρχή, έως και σήμερα έχουν ξεπεράσει τους 2000. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν ήδη αυτοί που βρέθηκαν συμβατοί και έχουν χαρίσει ζωή σε ανθρώπους που το είχαν ανάγκη. Η κα Σταματελάτου δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το αποτέλεσμα της προσπάθειας και σημείωσε ότι παρά την μικρή παρένθεση της πανδημίας θα ακολουθήσει μια πλούσια περίοδος δράσεων. Η Κατερίνα Σταματελάτους πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία δημιουργίας “δεξαμενής” Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών στην περιοχή της Σητείας και δεν παύει ποτέ να εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την απλόχερη προσφορά των Σητειακών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς