Τελευταία Νέα

Η αεροπορική Delta «χρεώνει» τους ανεμβολίαστους εργαζομένους της με 200 δολ./μήνα

Άλλη μια εταιρεία προχωρά σε οικονομικές ή άλλες κυρώσεις κατά των εργαζομένων της που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19.

Συγκεκριμένα, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Αμερικής, η Delta, πρόκειται να «χρεώνει» τους ανεμβολίαστους εργαζομένους της με 200 δολάρια το μήνα, στο πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης που τους παρέχει. Αυτό σημαίνει ότι θα επηρεαστούν οι περισσότεροι από τους 75.000 εργαζομένους της.

Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα πληρώνει τα έξοδα νοσηλείας για Covid-19, μόνο σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μολύνθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Εντ Μπαστιάν, η μέση παραμονή στο νοσοκομείο για Covid κοστίζει στην αεροπορική εταιρεία περίπου 50.000 δολάρια, ενώ όλοι οι εργαζόμενοι που νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες εβδομάδες δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Αυτή η απόφαση «είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση του οικονομικού κινδύνου που δημιουργείται για την εταιρεία» από την απόφαση των εργαζομένων να μην εμβολιαστούν, δήλωσε επίσης ο ισχυρός άνδρας της Delta, προσθέτοντας πως το μέτρο αυτό θα βοηθήσει επίσης στην αναχαίτιση της «επιθετικής εξάπλωσης» του κορονοϊού, τη στιγμή που αυξάνονται οι λοιμώξεις στις ΗΠΑ.

Επίσης, από τις 30 Σεπτεμβρίου το μη εμβολιασμένο προσωπικό της Delta θα πρέπει να κάνει εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ για Covid και να φορά μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι μεγάλες εταιρείες, όπως η United Airlines, η Goldman Sachs και οι γίγαντες της τεχνολογίας Microsoft και Google έχουν διαμηνύσει στους εργαζομένους τους πως πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως πριν επιστρέψουν στην εργασία τους. Επίσης, ο επενδυτικός κολοσσός Vanguard προσέφερε μπόνους 1.000 δολαρίων στο εμβολιασμένο προσωπικό, ενώ οι Amazon και Apple δεν εφαρμόζουν ανάλογες πολιτικές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς