Τελευταία Νέα

H επιστημονική ομάδα του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» ταξιδεύει στο Λονδίνο

oikoumeniko londino (1)

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «ΑΘΗΝΑ» ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «BETT SHOW 2016» 

Με σταθερή πίστη στις «Πράξεις Παιδείας & Κοινωνικής Προσφοράς», η επιστημονική ομάδα του πρώτου δωρεάν Online Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» ταξιδεύει στο Λονδίνο για τη Διεθνή Έκθεση για την τεχνολογία στην εκπαίδευση «Bett Show 2016», η οποία πραγματοποιείται στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 20 έως τις 23 Ιανουαρίου 2016.

Στην έκθεση, συμμετέχουν περισσότεροι από 1000 φορείς εκπαίδευσης από όλες τις χώρες του κόσμου και παρουσιάζονται σε διεθνές επίπεδο τα επόμενα βήματα στην εκπαίδευση. Χιλιάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές σε ειδικά σχεδιασμένα σεμινάρια και workshops.

Με κατευθυντήρια γραμμή την αντίληψη ότι οι «εκπαιδευόμενοι του 21ου αιώνα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές λύσεις του 21ου αιώνα», η έκθεση «Bett Show 2016» επικεντρώνεται σε πρωτοποριακές εκπαιδευτικές προτάσεις που βασίζονται στη δημιουργία ενός νέου μαθησιακού περιβάλλοντος με την άμεση και ουσιαστική συμμετοχή μαθητών, γονέων και δασκάλων. Υπό αυτό το πρίσμα, η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου, με επικεφαλής τον Διευθυντή και συνιδρυτή του, μαθηματικό και πολιτικό μηχανικό, κ. Ιωάννη Κρόκο, προχωρά στην εφαρμογή νέων εργαλείων και πρακτικών για την εκμάθηση της γλώσσας και των μαθηματικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό στα παιδιά με μαθησιακές ιδιαιτερότητες.

 

Στο πλαίσιο μιας καινοτόμας προσέγγισης της διδακτικής διαδικασίας, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» προσφέρει από το 2013 σε όλους τους μαθητές της ελληνικής επικράτειας, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό, ελεύθερη πρόσβαση (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα) σε περισσότερα από 10.000 video-μαθήματα. Το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ.

 

Συγχρόνως, μέσω της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

 

Μέχρι σήμερα, οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» που φιλοξενείται στο site www.arnos.gr  έχουν ξεπεράσει τα έξι εκατομμύρια κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς, με 42 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών και μαθητριών της χώρας.

 

Η αναγνώριση του πρώτου διαδικτυακού Οικουμενικού Δημοτικού Σχολείου σε διεθνές επίπεδο, επισφραγίστηκε πριν από λίγες ημέρες με την επιλογή και παρουσίασή του ανάμεσα στους μεγαλύτερους Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς του κόσμου στην 21η Online Educa Berlin 2015, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και την Κατάρτιση (e-learning), που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 στο Βερολίνο.

 

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου, που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του γερμανικού υπουργείου Παιδείας και Έρευνας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ήταν οι πολυδιάστατες και πολυποίκιλες προκλήσεις που τίθενται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να επιταχυνθεί μέσω της σύζευξης της τεχνολογίας και της γνώσης, η μετάβαση σε μια νέα εποχή εκπαιδευτικών ευκαιριών.

 

Τη θερμή τους υποστήριξη στις «Πράξεις Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς» του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά» έχουν εκφράσει με μηνύματά τους ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Μιχάλης Κόκκινος και πολλοί άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι και ομογενειακοί φορείς.

 

Πρόσφατα, το Οικουμενικό Σχολείο απέσπασε μία ακόμα τιμητική διάκριση, λαμβάνοντας το SILVER βραβείο στην κατηγορία «Υπηρεσίες Κοινωνικής Προσφοράς» για την πρωτοποριακή εκπαιδευτική του δράση και τη διαρκώς διευρυνόμενη συνεισφορά του στο κοινωνικό σύνολο, κατά την τελετή απονομής των Lighthouse e-volution awards 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 

Φέτος, το δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο εισάγει ένα νέο ειδικό πρόγραμμα εκμάθησης της Αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και κατ’ επέκταση της Νέας Ελληνικής, που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Στόχος είναι από τη μικρή τους ηλικία τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την αρχαία Ελληνική γλώσσα και σκέψη και να διδαχτούν τους γραμματικούς και συντακτικούς κανόνες της Αρχαίας και Νέας Ελληνικής Γλώσσας, μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική διαδικασία.

 

Επιπλέον, φέρνοντας στην πρώτη γραμμή τις ιδιαίτερες ανάγκες της προσχολικής μάθησης, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προχωρά στην εφαρμογή καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων, όπως τη Μέθοδο Cuisenaire, μια εξελιγμένη διδακτική προσέγγιση για την ανάπτυξη των μαθηματικών δεξιοτήτων, που μετατρέπει τη μάθηση σε μια ευχάριστη, ελκυστική και ζωντανή διαδικασία. Η μέθοδος παρουσιάστηκε πρόσφατα από την επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για τα Ευφυή Συστήματα και την Πληροφορική, που πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2015 στο Κάιρο της Αιγύπτου.

 

Επενδύοντας στην καινοτομία, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο στρέφεται και προς την Εκπαιδευτική ρομποτική, προετοιμάζοντας, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, νέα προγράμματα, στα οποία οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν και να προγραμματίζουν από απλά μοντέλα μέχρι σύνθετα ρομπότ, με στόχο να βρουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα, αντλώντας τες από τις εμπειρίες τους και τα ενδιαφέροντά τους.

 

Επίσης, με στόχο τη δημιουργική και ευχάριστη μάθηση, αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών του Δημοτικού, το «Αθηνά» Οικουμενικό e-Σχολείο αναπτύσσει από φέτος και άλλα νέα προγράμματα, όπως το πρόγραμμα εκμάθησης σκακιού, που περιλαμβάνει ειδική πλατφόρμα, όπου τα παιδιά μπορούν να εξασκούνται πάνω στις σκακιστικές τους δεξιότητες.

 

Συγχρόνως, συνεχίζει δυναμικά τη λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου, όπου τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν, μέσω της θεατρικής πράξης και γλώσσας, ένα νέο μοντέλο επικοινωνίας, αυτoέκφρασης και δημιουργικής συμμετοχής.

 

Τέλος, από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία στους μαθητές ολιγοθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα, αλλά και στον όπου γης Ελληνισμό. Από φέτος, παρέχει πλέον και τη δυνατότητα ζωντανής και άμεσης διδασκαλίας σε κάθε γεωγραφικά απομακρυσμένη περιοχή, αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνολογίας και φιλοδοξώντας να διασφαλίσει τη φυσική του παρουσία σε κάθε σημείο της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

 

Το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 και αποτελεί κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πολυετής εμπειρία των συνεργατών του Οικουμενικού Σχολείου, αποτυπώνονται και αντανακλώνται στην εμπιστοσύνη χιλιάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων, εξασφαλίζοντας ποιοτικές υπηρεσίες που διαρκώς εμπλουτίζονται,  εξελίσσονται και βελτιώνονται.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του «Αθηνά» μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 210-382 24 95 & 210- 382 21 57.

oikoumeniko londino (2)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς