Η γρίπη «θερίζει» – Στους 231 νεκρούς ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αγγλία με 193 νεκρούς – Οι βρετανικές αρχές φοβούνται νέα έξαρση, καθώς περιμένουν νέο κύμα ψύχους

Τιτάνιες προσπάθειες να ανακόψουν την εξάπλωση της εποχικής γρίπης στον πληθυσμό, καταβάλουν οι αρχές της Βρετανίας. Η γρίπη έχει χτυπήσει βάναυσα φέτος το «Νησί», καθώς, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, ο αριθμός των νεκρών ανήλθε στους 231.

Ωστόσο, οι βρετανικές αρχές αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία την επόμενη μέρα, χαρακτηρίζοντας πλέον την κατάσταση «σταθεροποιημένη», στηρίζοντας την εκτίμησή τους στη μείωση του συνολικού αριθμού των πολιτών που έχουν νοσηλευτεί με συμπτώματα γρίπης το τελευταίο αυτό διάστημα.

Σύμφωνα με τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, από τους 231 νεκρούς, οι 193 καταγράφηκαν στην Αγγλία, οι 26 στη Σκωτία και οι 12 στη Βόρεια Ιρλανδία. Από την Ουαλία δεν έχουν δοθεί παρόμοια στοιχεία.

Ο εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τον πληθυσμό και να αποφευχθεί ο πανικός, ενημέρωσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν βεβαίως κρούσματα, αλλά είναι πιο ήπιας μορφής και τα πιο βαριά έχουν αντιμετωπιστεί. Εντούτοις, την τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί άλλοι πέντε θάνατοι πολιτών, οι οποίοι, ωστόσο, είχαν εισαχθεί στα νοσοκομεία πριν από αρκετές ημέρες.

Αυτό που ανησυχεί ωστόσο τις αρχές, είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που ενδέχεται να χτυπήσει το Νησί, ενισχύοντας τις πιθανότητες για μία νέα έξαρση των συμπτωμάτων γρίπης. «Η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αλλά το επόμενο διάστημα είναι πιθανή μία νέα έξαρση, λόγω του κρύου που αναμένουμε στη Βρετανία», δήλώσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Οι αρχές δεν αποκλείουν το χαρακτηρισμό «επιδημία», αν παρουσιαστεί νέα έξαρση της γρίπης. Όπως έγινε γνωστό, το 7,1% του πληθυσμού της Βρετανίας έχει παρουσιάσει συμπτώματα γρίπης, κάτι που σε απόλυτο αριθμό υπερβαίνει τα 4,5 εκατ. ανθρώπους.

Το σύστημα Υγείας της Βρετανίας παρουσίασε μεγάλα προβλήματα δυσλειτουργίας το προηγούμενο διάστημα, καθώς οι περικοπές για εξοικονόμηση πόρων έχει επιφέρει την έλλειψη προσωπικού σε μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναγκάστηκε να απολογηθεί στους Βρετανούς πολίτες, ζητώντας συγγνώμη για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και για το γεγονός ότι τοτ σύστημα δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει τόσο μεγάλη εισροή ασθενών στα νοσοκομεία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize