Τελευταία Νέα

Google Pixel 4 – To πρώτο δείγμα της κάμερας – εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, επιπέδου DSLR

Η Google έχει ήδη δημιουργήσει και απολαμβάνει την εικόνα του brand με μια από τις καλύτερες κάμερες της αγοράς για smartphone συσκευές, αν και το Google Pixel 4 φημολογείται ότι θα βελτιώσει τις επιδόσεις ακόμη περισσότερο. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το Google Pixel 4 θα περιλαμβάνει μια κύρια κάμερα, έναν νέο telephoto αισθητήρα και έναν τρίτο που παρόν δεν είναι γνωστός. Επιπλέον, οι φήμες το θέλουν να καταφθάνει με software επιπέδου DSLR.

Συγκεκριμένα, στέλεχος της Google που φέρει τον διακριτικό τίτλο Director of Design, ο Claude Zeliweger, δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Instagram, που τραβήχθηκε μέσα από το Google Design Studio. Στη συνέχεια ο Alberto Villareal, Creative Lead and Industrial Design Manager της Google επαίνεσε τη φωτογραφία του Zeliweger με σχόλιο, για να λάβει την απάντηση από τον τελευταίο ότι τραβήχθηκε με 20x zoom σε μια Pixel συσκευή.

Παρά την ύπαρξη Super Res Zoom, ένα Pixel 3 είναι απλά αδύνατον να παράγει τέτοιες φωτογραφίες με τέτοια καθαρότητα σε ίδια επίπεδα zoom. Ως εκ τούτου δεν θα ήταν υπερβολή να μαντέψουμε ότι αυτή η φωτογραφία λήφθηκε σε ένα pre production unit Pixel 4 με software features επιπέδου DSLR.

Επακριβείς λεπτομέρειες  για το νέο software της Google, όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αλλά φαίνεται ότι μάλλον θα αλλάζει ριζικά το σκηνικό. Εξάλλου, θα κάνει τα smartphones της Google να ανταγωνιστούν καλύτερα τα P30 Pro και το Oppo Reno 10x Zoom, τα οποία και τα δυο προσφέρουν 5x optical zoom μέσω ενός ειδικού periscope αισθητήρα και 10x hybrid zoom. Το P30 Pro υποστηρίζει επίσης 50x digital zoom αν και η ποιότητα πέφτει. Επιπλέον μια τέτοια κίνηση, θα βάλει τα Pixel 4 μπροστά από το Note 10 που υποστηρίζει 2x optical  zoom.

Επιπροσθέτως των βελτιώσεων στον τομέα του software zoom, το Pixel 4 αναμένεται επίσης να εξοπλιστεί και με άλλες βελτιώσεις και χαρακτηριστικά που θα γίνουν εφικτά χάρη στο νέο τετράγωνο σχήμα της κάμερας που τοποθετείται στην πάνω αριστερή γωνία.  Το επόμενο flagship της Google θα καταφθάσει με έναν αισθητήρα των 12mp στο πίσω μέρος, έναν των 16mp telephoto, χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο προς το παρόν το επίπεδο του zoom που θα υποστηρίζει, αν και μάλλον θα είναι 2x ή 3x. Θα υπάρχει μάλιστα ένα LED flash  όπως και ένας Spectral Sensor χωρίς να γνωρίζουμε για το τι θα χρησιμοποιείται. Ίσως να χρησιμοποιείται για τη λήψη δεδομένων βάθους για το κάθε pixel, ενώ λέγεται ότι θα βοηθήσει τη νυχτερινή φωτογραφία.

Δείτε επίσης!

Άγριο ξύλο για ένα κινητό τηλέφωνο! – Οι αστυνομικοί προσήγαγαν 12 άτομα

Συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών το απόγευμα της Πέμπτης στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη. Στις 16:30 μια …

Τέλος το WhatsApp για χιλιάδες χρήστες – Ποια smartphone αφορά

Χιλιάδες κάτοχοι κινητών συσκευών σύντομα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το WhatsApp. To WhatsApp  επιβεβαίωσε  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize