Τελευταία Νέα

Γιώργος Ζερβάκης – “Είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον στην περιοχή μας”

Δεν ανιχνεύεται ιικό φορτίο βάσει και των τελευταίων  αποτελεσμάτων των ελέγχων των λυμάτων της Σητείας. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από την εξέταση των λυμάτων της περιοχής,  από 15/2/21 έως 8/3/21, σε όλες τις αναλύσεις  που έγιναν, δεν έχει ανιχνευτεί ιικό φορτίο.»

Απαιτείται προσοχή, όπως τόνισε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο κ.Ζερβάκης, και στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζονται και τις δύο επόμενες εβδομάδες (Τρίτη 23 και 30 Μαρτίου) τα rapid test  στην Σητεία, στον χώρο του κολυμβητηρίου, όπου μπορεί όποιος πολίτης επιθυμεί να προσέλθει και να υποβληθεί σε δωρεάν τεστ.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε,  υπάρχει συνεργασία  του Δήμου με τον ΕΟΔΥ ώστε να γίνει επιπλέον δειγματοληψία στην περιοχή της Ανάληψης Μακρύ Γιαλού στην οποία επίσης υπάρχει έντονη κινητικότητα και όσον αφορά εργατοτεχνικό προσωπικό και ανθρώπους που επισκέπτονται την περιοχή, οπότε είναι καλό να υπάρξει μία εικόνα  για τη διαμορφούμενη κατάσταση.

Ο Δήμαρχος Σητείας ανέφερε ότι εφόσον επαληθευτούν οι προθέσεις και οι προβλέψεις της Πολιτείας  σχετικά με την διαδικασία ανοίγματος  της εστίασης  τον επόμενο μήνα και γενικότερα ενόψει της καλοκαιρινής σαιζόν, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον «οι καλύτερες προϋποθέσεις για την επίσκεψη σε ένα  τόπο δημιουργούνται από ένα ασφαλές υγειονομικό περιβάλλον. Αυτό μέχρι τώρα φαίνεται ότι υπάρχει στην περιοχή μας. Καλό είναι λοιπόν όλοι μας να το προστατέψουμε ώστε να έχουμε Άνοιξη καιρού τις δυνατότητες εκείνες για να μπούμε σιγά – σιγά σε μία κανονικότητα.

Να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης, να μπορέσει η οικονομία να επαναλειτουργήσει στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα βέβαια.

Όλοι μας είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Όλοι έχουμε σχεδόν ξεπεράσει και τα όρια της αντοχής μας.  Όμως είναι σημαντική η  πιστή εφαρμογή των μέτρων. Ας κάνουμε λίγο λοιπόν ακόμα υπομονή, όπως λένε οι επιστήμονες είναι πολύ πιθανόν η καλοκαιρινή περίοδος να είναι πολύ διαφορετική από τον Χειμώνα που ζήσαμε όλοι μας».

Δεν ανιχνεύεται ιικό φορτίο βάσει και των τελευταίων  αποτελεσμάτων των ελέγχων των λυμάτων της Σητείας. Όπως ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ και τη δημοσιογράφο Μαρίζα Ψαράκη ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Ζερβάκης «σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε από την εξέταση των λυμάτων της περιοχής,  από 15/2/21 έως 8/3/21, σε όλες τις αναλύσεις  που έγιναν, δεν έχει ανιχνευτεί ιικό φορτίο.»

Εκτιμώντας και τα αποτελέσματα της διενέργειας των rapid test που έγιναν την Τρίτη στην Σητεία τα οποία ήταν στο σύνολο τους αρνητικά, πρόσθεσε: «φαίνεται ότι στην περιοχή μας τα πράγματα είναι πολύ καλά. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν ούτε καν ασυμπτωματικοί  δημότες μας που μπορεί να μην φαίνεται ότι νοσούν  αλλά να μεταδίδουν τον ιό. Είναι θετικό, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς σε άλλους νομούς της Κρήτης,  το φαινόμενο έχει επεκταθεί, είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Θέλω να εφιστήσω την προσοχή σε όλους τους συνδημότες μας. Οι επαφές τους με συγγενείς, φίλους, επαγγελματικές υποχρεώσεις, με ανθρώπους άλλων περιοχών πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές.

Κι όπως έχουμε τονίσει κι άλλη φορά, με το πρώτο σύμπτωμα που θα παρουσιαστεί και το οποίο θα παραπέμπει σε υποψία κορωνοϊού, θα πρέπει να δίδεται άμεσα συμβουλή μέσω των οικογενειακών ιατρών.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς