Τελευταία Νέα

Γιώργος Παπαδόσηφος – Ελάχιστος φόρος τιμής σε όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ελεύθερου κράτους

25η Μαρτίου: Μια Ελληνική σημαία 300 τετραγωνικών μέτρων από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών ΣΥΝΠΟΛΙΣ, υψώθηκε με γερανό στη μαρίνα του Ρεθύμνου, ως ελάχιστος φόρος τιμής για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821! Το σκηνικό επιβλητικό και τα συναισθήματα ανάμεικτα, καθώς οι συνθήκες δεν επέτρεψαν την παρουσία κόσμου, ο οποίος σε άλλα περίπτωση θα είχε κατακλύσει το σημείο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως κατά τη διάρκεια της ημέρας οι Ρεθυμνιώτισσες και οι Ρεθυμνιώτες θα σπεύσουν στη μαρίνα προκειμένου να απολαύσουν τη γαλανόλευκη να «κυματίζει» δίπλα στα κύματα του Κρητικού Πελάγους.

Η σημαία κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής

Το βίντεο από την έπαρση της σημαίας στη μαρίνα Ρεθύμνου μέσα από τον φακό του Daynight.gr Η σημαία όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του συλλόγου ΣΥΝΠΟΛΙΣ Γιώργος Παπαδόσηφος, «κατασκευάστηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για τη δημιουργία ενός ελεύθερου κράτους.

Για όλους εκείνους στους οποίους οφείλουμε τιμή αλλά και υπόσχεση ότι εμείς σήμερα μπορούμε ενωμένοι να χαράξουμε το δρόμο για το μέλλον υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας, την πατρίδα μας, σεβόμενοι τις παρακαταθήκες των προγόνων μας».

Κατά τη διάρκεια της λιτής τελετής που συνόδευσε την έπαρση της Ελληνικής σημαίας, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο και χόρεψε πεντοζάλη:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.