Γιώργος Μαρινάκης – “Προβληματίζουν οι συμπεριφορές της νεολαίας και των κατοίκων της επαρχίας”

Σε ισχύ έχουν τεθεί από χθες το πρωί τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό σε Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Το Ρέθυμνο εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων εντάχθηκε στις «κόκκινες» περιοχές ενώ ο Άγιος Νικόλαος παραμένει σε επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.

Το cretapost ήρθε σε επικοινωνία με τους δύο δημάρχους των «κόκκινων» περιοχών της Κρήτης, Γιώργο Μαρινάκη (Ρέθυμνο) και Αντώνη Ζερβό (Άγιο Νικόλαο) οι οποίοι περιέγραψαν το πώς κύλησε η «πρεμιέρα» των νέων μέτρων.

Γ. Μαρινάκης: «Προβληματίζουν οι συμπεριφορές της νεολαίας και των κατοίκων της επαρχίας»

Ελάχιστη ήταν η κίνηση στους δρόμους του Ρεθύμνου χθες το απόγευμα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο cretapost, ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως κατά τη διάρκεια της ημέρας η κίνηση δεν παρουσίασε μεγάλη πτώση.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν υπήρχαν αρκετές διαφοροποιήσεις ως προς την εικόνα της κίνησης,. Υπήρχε κινητοποίηση από πολίτες με πολύ μικρή πτώση. Αντίθετα, μετά τις 6 το απόγευμα η κυκλοφοριά ήταν ελάχιστη έως μηδαμινή», ανέφερε σχετικά ο κ. Μαρινάκης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου περιέγραψε και την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στην αύξηση των κρουσμάτων. Όπως ο ίδιος επεσήμανε τον προβληματίζει ιδιαίτερα η νεολαία αλλά και η επαρχία όπου φαίνεται πως δεν τηρούνται τα μέτρα.

«Η κοινωνία του Ρεθύμνου χωρίζεται σε κατηγορίες υπευθύνων και ανευθύνων. Αυτό που είναι ανησυχητικό είναι πως η νεολαία όλη αυτή τη κατάσταση την βλέπει σαν ένα παιχνίδι. Αυτό είναι πρόβλημα και προσωπικά με ανησυχεί. Τα νέα παιδιά δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι εκείνα μπορεί να μην κινδυνεύουν τόσο πολύ – που κι αυτό δεν ισχύει σε απόλυτο βαθμό – ωστόσο είναι κάλλιστα όμως φορείς. Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στην οικογένεια. Αυτό όμως που πρέπει να τονιστεί είναι πως θα πρέπει η επαρχία, τα χωριά και τα καφενεία να καταλάβουν ότι δεν είναι ξεχωριστό βασίλειο στο ελληνικό κράτος. Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και εκεί αλλά δυστυχώς δεν γίνεται αυτό καθώς δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη», τόνισε σχετικά ο κ. Μαρινάκης ενώ παράλληλα απεύθυνε έκκληση σε όλους για τη σωστή χρήση μάσκας αλλά και την τήρηση των μέτρων: «Τουλάχιστον όταν φοράμε τη μάσκα, να τη φοράμε σωστά. Δεν είναι σαλλιάρα, τη φοράμε στο πρόσωπο και καλύπτουμε στόμα και μύτη. Πάντως, θεωρώ ότι αν δείξουμε κάποια στοιχειώδη συνέπεια με τα μέτρα θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα».

Τι δείχνουν τα τεστ και τα λύματα

Θετικό είναι το γεγονός ότι τελευταία έχουν ξεκινήσει να γίνονται πολλά τεστ και σε χωριά του Ρεθύμνου.

«Αυτό που αρχίζει να κινείται είναι πως επιτέλους γίνονται συγκροτημένα τεστ. Στο δυτικό Ρέθυμνο έγιναν χθες τεστ και συγκεκριμένα στην Αργυρούπολη και τα Ρούστικα και δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα», τόνισε ο κ. Μαρινάκης ενώ παράλληλα έδωσε και μία εικόνα από τα λύματα: «Επίσης, φαίνεται από τον βιολογικό μας ότι το ιικό φορτίο έχει σταθεροποιηθεί ενώ παρατηρείται και μία πτωτική τάση».

Αντ. Ζερβός: «Υπερβολικά τα επιπλέον μέτρα στον Άγιο Νικόλαο»

Υπερβολικά χαρακτηρίζει τα επιπλέον μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες το πρωί στον Άγιο Νικόλαο ο δήμαρχος, Αντώνης Ζερβός.

Ο ίδιος, μιλώντας στο cretapost, επεσήμανε πως τελευταία υπήρχε μείωση στα κρούσματα και θεωρούσε ότι θα υπήρξε παράταση των μέτρων κι όχι λήψη νέων.

«Πιστεύω πως κακώς συνεχίζεται αυτή η πίεση προς τον κόσμο αν αναλογιστεί κανείς την μείωση των κρουσμάτων. Υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν πτωτική τάση. Θεωρώ πως ήταν υπερβολικό το ότι μας επέβαλαν ακόμα πιο αυξημένα μέτρα. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να κρατήσουμε τα μέτρα που είχαμε έως και την Παρασκευή.

Τα επιπλέον μέτρα θεωρώ ότι δεν δίνουν κάτι ειδικά για εμάς εδώ γιατί ξέρουμε ποια είναι η εστία, δεν είναι διάσπαρτα τα μέτρα. Άλλοι όμως αποφασίζουν και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ζερβός.

Παράλληλα, τόνισε πως η κοινωνία του Αγίου Νικολάου έχει αποδεχθεί την κατάσταση και τηρεί τα μέτρα: «Η κοινωνία το έχει αποδεχθεί. Λόγω Σαββάτου η κίνηση ήταν περιορισμένη. Ωστόσο, τηρούνται τα μέτρα, η χρήση μάσκας και οι αποστάσεις».

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει μία έντονη φημολογία πως τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στον Άγιο Νικόλαο είναι της Βρετανικής μετάλλαξης. Ωστόσο ακόμα δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

«Πιθανολογείται, απ’ ότι έχει πει και σε μένα προσωπικά ο κ. Σουρβίνος, ότι τα κρούσματα στο Λασίθι είναι της Βρετανικής μετάλλαξης. Ωστόσο δεν έχουμε ακόμα κάποια επίσημη επιβεβαίωση», επεσήμανε σχετικά ο κ. Ζερβός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς