Τελευταία Νέα

Γιώργος Χατζηγιάννης – Σεφ από το χωράφι

Στο υγιεινό, θρεπτικό, νόστιμο γευστικά αποτέλεσμα παίζουν καθοριστικό ρόλο οι καλής ποιότητας πρώτες ύλες στην κουζίνα, σύμφωνα με τον Κομοτηναίο chef Γιώργο Χατζηγιάννη, ο οποίος παράλληλα με την παρασκευή του φαγητού, γνωρίζει την καλλιέργεια κηπευτικών από τον πατέρα του Νίκο, βιοκαλλιεργητή, που δημιούργησε την πρώτη οικοτεχνία στη Ροδόπη. Έμαθε να αναγνωρίζει την ποιότητα των προϊόντων σε ένα μανάβικο και να επιλέγει σωστά, δίνοντας έμφαση σε «ντόπιες και βιολογικές πρώτες ύλες, για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, όπου εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως Junior Sous Chef με τον chef Γιάννη Φυντάνη, επενδύουν στην ποιότητα, γνωρίζοντας ότι οι πελάτες ανταποκρίνονται. Στην προσπάθεια για το καλύτερο, συνεργάζονται με μικρότερους παραγωγούς. «Υπάρχει η τάση οι πελάτες να τρώνε σωστά, παρά φθηνά και λανθασμένα. Ένας ασφαλής τρόπος είναι η απευθείας προμήθεια από το χωράφι, που πιστοποιεί την προέλευση».

Αναγνωρίζει πως τα βιολογικά προϊόντα έχουν αυξημένη τιμή, θυμίζει όμως ότι η ποιότητα αποτελεί καθοριστική παράμετρο της σωστής διατροφής. Ο Γιώργος Χατζηγιάννης παντρεύει την καλλιέργεια της πρώτης ύλης με την κουζίνα. Μάλιστα, στα μεταποιημένα λαχανικά που παρασκευάζει ο πατέρας του, με την επωνυμία «Της Γης», συμβάλλει στη δημιουργία γεύσεων gourmet, προσθέτοντας τη δική του πινελιά και μάλιστα σχεδιάζουν στροφή στις εξαγωγές, με αφετηρία το Βέλγιο.

Δείτε επίσης!

1ης Διεθνούς Έκθεσης Θεματικού Τουρισμού – Γαστρονομίας και Οίνου!

Κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά η Αθήνα, με την πραγματοποίηση …

Δυναμική η παρουσία του ιστορικού συλλόγου «Το Αρκάδι» στην 5η Έκθεση Ελληνικού Λαϊκού Πολιτισμού

Δυναμική παρουσία του ιστορικού συλλόγου Ρεθυμνίων Αττικής «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ»  και σημαντικές εμπειρίες αποκόμισε από τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize