Τελευταία Νέα

Γιατροί-δικηγόροι στο στόχαστρο της εισαγγελίας για τον Φλώρο

Με στόχο την ολοκλήρωση της έρευνας για την υπόθεση Φλώρου εντός του Σεπτεμβρίου, οι εισαγγελείς Διαφθοράς βάζουν στο στόχαστρο γιατρούς και δικηγόρους. Μεγάλη η πιθανότητα η έρευνα να αποτελέσει έναυσμα και για άλλες αντίστοιχες υποθέσεις με αυτήν του επιχειρηματία.

Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, υπό την Ελένη Τουλουπάκη, προετοιμάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στη διερεύνηση της υπόθεσης αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου με πλαστά ιατρικά έγγραφα.

Στο στόχαστρο της έρευνα τίθενται ενέργειες γιατρών του ΚΕΠΑ, αλλά και δικηγόρων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Η έρευνα για τον Αριστείδη Φλώρο προχωρά ταχύτατα μετά την κατάσχεση ολόκληρου του ιατρικού φακέλου του επιχειρηματία, αλλά και την ανωμοτί κατάθεση του γιατρού χθες Δευτέρα, ο οποίος, καταθέτοντας ως ύποπτος για την υπόθεση φέρεται να παραδέχθηκε ότι πλαστογράφησε το πιστοποιητικό που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον άλλοτε επικεφαλής της Energa.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο γιατρός που ενεπλάκη στην έκδοση της βεβαίωσης για την υπνική άπνοια του Άρη Φλώρου, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως πλαστογράφησε το επίμαχο έγγραφο ώστε να εμφανιστεί σοβαρότερο το πρόβλημα του κρατούμενου επιχειρηματία.

Παρ’ όλα αυτά φέρεται να αρνείται πως πλαστογράφησε το έγγραφο έχοντας οικονομικό κίνητρο.

Η εισαγγελία Διαφθοράς έχει ζητήσει από όλα τα νοσοκομεία που ενεπλάκησαν στην δόμηση του ποσοστού αναπηρίας του Άρη Φλώρου – μεταξύ δε αυτών και το νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού – κάθε σχετικό έγγραφο.

Επίσης, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η επιτροπή Πιστοποίησης Αναπηρίας που ασχολήθηκε με την υπόθεση του καταδικασμένου σε 21 ετών κάθειρξη για την υπόθεση των εταιρειών παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος Energa-Hellas Power.

Παράλληλα, η έρευνα θα κατευθυνθεί και στην αξιολόγηση των δικηγόρων που υπέβαλαν, ή ασχολήθηκαν με το αίτημα αποφυλάκισης, ώστε να αποσαφηνιστεί ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Βάσει των στοιχείων δημιουργούνται σοβαρότατες υπόνοιες για τον τρόπο που αρκετοί κρατούμενοι, με τη βοήθεια γιατρών και δικηγόρων, αποφυλακίστηκαν με ανάλογες μεθοδεύσεις.

Εκτιμάται ότι η εισαγγελία Διαφθοράς θα επεκτείνει την έρευνά της και σε άλλες περιπτώσεις πλην του κ. Φλώρου, όπου κρατούμενοι εμφάνισαν εκ των υστέρων – μετά δηλαδή την καταδίκη τους σε εγκλεισμό – ποσοστά αναπηρίας άνω του 67%.

Δείτε επίσης!

Άγιος Νικόλαος – Μαζική δηλητηρίαση γατών περιμετρικά του θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων

Για μαζική δηλητηρίαση γατών στον Άγιο Νικόλαο κάνει λόγο το LIFE Against Poison Crete. Η σχετική ανακοίνωση …

Ανατρέπει τα δεδομένα το Χάρβαρντ – Η εξάπλωση του κορονοϊού στην Κίνα είχε αρχίσει πιθανόν από τον Αύγουστο

Ο νέος κορωνοϊός είχε αρχίσει ενδεχομένως να εξαπλώνεται στην Κίνα από τον Αύγουστο του 2019 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize