Τελευταία Νέα

Γιατί πρέπει να ψάχνουμε τα θετικά στοιχεία σε έναν κόσμο που δείχνει το σκληρό του πρόσωπο;

Κάποιος θα μπορούσε εύκολα να ισχυριστεί ότι το να ελπίζεις για κάτι καλύτερο και να προσπαθείς για αυτό τη στιγμή που όλα γύρω καταρρέουν δεν ανταποκρίνεται στην ρεαλιστική πραγματικότητα και πως είναι χάσιμο χρόνου.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η θετική σκέψη- η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι εκτός τόπου και χρόνου όσον αφορά τις δύσκολες συνθήκες της ζωής. Επειδή οι τρεις παραπάνω παράγοντες δεν αποτελούν χειροπιαστά στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα οι άμεσες πράξεις τείνουν να απομυθοποιούνται και να καταρρίπτονται με τη δικαιολογία πως είναι κάτι φανταστικό, κάτι αόριστο χωρίς καμιά επίδραση στην πραγματική ζωή.

Αντιθέτως όμως η συμπεριφορά, οι σκέψεις και τα συναισθήματα αποτελούν δράσεις και δεν παύουν να είναι ενέργειες που επηρεάζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό και συγχρόνως καταφέρνουν να την καθορίζουν. Η θετική σκέψη, η ελπίδα καθώς επίσης και η αισιοδοξία σε έναν κόσμο σκληρό δύσκολο και απαισιόδοξο είναι ο μεγαλύτερος άθλος. Τα τρία αυτά στοιχεία δεν αποτελούν διαφυγή αλλά επιλογή.

Είναι επιλογή να θέλεις να ζεις με τον τρόπο που επιθυμείς όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες. Το να ζεις για κάτι καλύτερο το να θέλεις κάτι καλύτερο και να ελπίζεις για αυτό σε κάνει να έχεις αυτόματα έναν υποσυνειδήτου στόχο. Έναν στόχο που σε κάνει να κοιτάς ψηλά και μακριά ταυτόχρονα. Σε κάνει να μην ησυχάζεις να μην γίνεσαι μαλθακός αλλά να προσπαθείς.

Αυτομάτως με το να βάλεις τη θετική οπτική γωνία στη ζωή σου αποβάλλεις την αρνητική και καθορίζεις τον δρόμο που θέλεις να πάρεις κυνηγώντας έτσι τα καλά και τα αισιόδοξα πράγματα.

Τα αρνητικά στοιχεία υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν το θέμα όμως είναι αν θέλεις πραγματικά να επιλέξεις μια πλευρά που ίσως να μην ταιριάζει απόλυτα σε αυτόν τον κόσμο. Μια πλευρά που σπανίζει αλλά δεν παύει να υπάρχει. Μια πλευρά που αν την επιλέξεις και την κάνεις τρόπο ζωής θα σου αποκαλύψει κάτι πέρα από το συνηθισμένο.

Τι λες? Αξίζει να προσπαθήσεις?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς