Τελευταία Νέα

Γιάννης Ταταράκης – “Να ξεκινήσει η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου Σπηλίου – Καλύπτει όλο το Νότιο Ρέθυμνο”

Όπως αναφέρει ηλικιωμένα άτομα δυσκολεύονται να μετακινηθούν έως το Ρέθυμνο προκειμένου να εμβολιαστούν

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους για την μη ενεργοποίηση του εμβολιαστικού Κέντρου Σπηλίου την οποία επίσης κοινοποιεί στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας  Βασίλη  Κοντοζαμάνη, στον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη και στον Βουλευτή Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθό.

Η επιστολή του Δημάρχου αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, προβλέπεται η λειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις των αρμοδίων,  δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία του Κέντρου και ούτε υπάρχει ένας σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξή του, παρά το γεγονός ότι είναι καθ’ όλα άρτιο και οργανωμένο με εκπαιδευμένο προσωπικό .

Το συγκεκριμένο εμβολιαστικό Κέντρο θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ο οποίος καλύπτει γεωγραφικά ολόκληρο το Νότιο Ρέθυμνο, με απομακρυσμένους οικισμούς και γερασμένο πληθυσμό.

Η μη λειτουργία του ανωτέρω Εμβολιαστικού Κέντρου έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι μεγάλης ηλικίας να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να πάνε στην πόλη του Ρεθύμνου, και μάλιστα δύο  φορές, προκειμένου να καταφέρουν να εμβολιαστούν με τις δύο δόσεις του εμβολίου. Επίσης, αναγκάζονται να επιβιβάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή να έρχονται σε επαφή με άτομα νεότερης ηλικίας για την μεταφορά τους, αυξάνοντας την κινητικότητα άρα και την έκθεση τους,  με ό,τι σημαίνει αυτό για την προστασία της υγείας τους.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή αποτρέπει μεγάλο τμήμα της εν λόγω ηλικιακής ομάδας από τον εμβολιασμό, παρότι το επιθυμούν, διότι είναι αδύνατον να μετακινηθούν τόσα χιλιόμετρα, λόγω της φυσικής ή τυχόν παθολογικής τους κατάστασης.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τις περιπτώσεις ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν.

Προσωπικά έχω προσπαθήσει κατ επανάληψη να έρθουμε σε επικοινωνία ώστε να σας μεταφέρω το πρόβλημα. Συνομίλησα με τη διευθύντρια του Γραφείου σας, χωρίς να λάβω καμία ουσιαστική απάντηση στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και βέβαια χωρίς να δοθεί λύση.

Αντίθετα, με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε ότι, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα στην ενδοχώρα της Κρήτης, εξαιρείται και πάλι το Κέντρο Υγείας Σπήλιου. Δημιουργείται λοιπόν εύλογα η απορία με ποια κριτήρια τελικά ανοίγουν τα εμβολιαστικά κέντρα και γιατί  εμμένετε στην απαξίωση των κατοίκων του Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Κύριε Γενικέ,

Γνωρίζω επίσης ότι έχετε ενημερωθεί από τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχή μας, για την σοβαρότητα του θέματος. Επειδή είναι θέμα σεβασμού για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και συνολικά για τους δημότες του Δήμου Αγίου Βασιλείου, σας παρακαλώ να ενεργήσετε άμεσα προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να λειτουργήσει το συντομότερο το Εμβολιαστικό Κέντρο στο Κέντρο Υγείας Σπήλιου.»

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αγίου Βασιλείου»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize