Τελευταία Νέα

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Το ΒΙΟΠΑ αναμένεται να προσθέσει πολλαπλά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό

Επίσκεψη Γ. Κεφαλογιάννη στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου Ρεθύμνου

Στο «επίκεντρο» θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών υποδομών του νόμου

Θέματα που αφορούν την ανάπτυξη των επιχειρηματικών υποδομών του νόμου, μέσω της μετεγκατάστασης σειράς βιοτεχνικών δραστηριοτήτων στην οριοθετημένη και οργανωμένη περιοχή του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟ.ΠΑ) Ρεθύμνου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη στο χώρο, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο κ. Κεφαλογιάννης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, κα Μαίρη Λιονή, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΒΙΟ.ΠΑ. ΑΕ, κ. Γιώργο Γιακουμάκη, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλου, κ. Νίκο Κακογιαννάκη και κ. Κώστα Δανδουλάκη, ξεναγήθηκε στους χώρους του Πάρκου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για το σχεδιασμό εγκατάστασης περεταίρω επιχειρήσεων στην περιοχή, εγχείρημα που όπως υπογράμμισε, αναμένεται να προσθέσει πολλαπλά στον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το Ρέθυμνο, παρέχοντας σύγχρονες δυνατότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία αποτελεί και το βασικό μέτοχο της ΒΙΟ.ΠΑ. Α.Ε., η κα Λιονή τόνισε την ανάγκη μιας ευρείας συνεργασίας προκειμένου να προσπεραστούν όλα τα υφιστάμενα εμπόδια και να προχωρήσει άμεσα η πλήρη λειτουργία του πάρκου, τονίζοντας παράλληλα, τη σημασία να δοθούν σημαντικά κίνητρα μετεγκατάστασης προς τις επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρθηκε στη συζήτηση, η ιστορία του Βιοτεχνικού Πάρκου ξεκινάει το 2003, όπου με ΚΥΑ των τότε υπουργών Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ καθορίστηκαν τα όρια του, ενώ παράλληλα, με την ίδια απόφαση είχαν εγκριθεί ο φορέας του και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Την απόφαση εκείνη ακολούθησε αυτή του 2005, από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Σιούφα, με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Κρήτης για τη χρηματοδότηση των έργων αναβάθμισης του.

Σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάκη, σήμερα το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων να ενταχθούν στις εγκαταστάσεις του Βιοτεχνικού Πάρκου παραμένει υψηλό, με τη γεωγραφική θέση της περιοχής να αποτελεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση, εκπροσωπώντας το ΔΣ κατέθεσε στο υφυπουργό μια δέσμη προτάσεων αναφορικά με τις οποίες ζητήθηκε η συμβολή του προκειμένου να θεμελιωθεί, όπως ανάφερε, ένα έργο πνοής για την επιχειρηματικότητα του νομού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.