Τελευταία Νέα

Γιάννης Κεφαλογιάννης – “Θα προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών”

Σε σχετική δήλωση του τόνισε τα εξής: ” Όπως αποφασίσαμε στην πρωϊνή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης, προτεραιότητα τώρα έχει η καταγραφή των ζημιών για να προχωρήσουμε άμεσα τις διαδικασίες για την αποκατάσταση τους με τις απαιτούμενες αποζημιώσεις.

Ειδικότερα τα επόμενα βήματα είναι τα εξής:

Image removed.Μηχανικοί των δήμων που έπληξε η κακοκαιρία θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες για να διαπιστώσουν τις ζημιές στις κατοικίες.

Image removed.Μηχανικοί της Περιφέρειας Κρήτης θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες στις επιχειρήσεις.

Image removed.Μηχανικοί του ΟΑΚ θα κάνουν αυτοψίες στον υφιστάμενο ΒΟΑΚ και σε δημόσιες υποδομές.”

Επιπλέον ο κ. Υφυπουργός δήλωσε τα εξής:

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελληνική Κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα, για την αποτίμηση των ζημιών από την κακοκαιρία στο Ρέθυμνο και τις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης.

Οι ενέργειες μας έχουν ως εξής:

1. Προχωρήσαμε στην κήρυξη των πληγέντων περιοχών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

2. Ως Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προχωράμε τάχιστα τις διαδικασίες προκειμένου να εκδοθεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση και να προχωρήσει η οριοθέτηση των περιοχών αυτών ως πλημμυρόπληκτες.

3. Κλιμάκια μηχανικών της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε αυτοψία και καταγραφή των ζημιών α) σε επίπεδο υποδομών, β) σε επίπεδο σε επίπεδο επιχειρήσεων και οικιών.

4. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, τους Δήμους και την Περιφέρεια θα προχωρήσουμε τάχιστα στις εκταμιεύσεις των χρημάτων προκειμένου να υπάρχουν οι αποκαταστάσεις εφαρμόζοντας το γρήγορο και πετυχημένο μοντέλο που υιοθετήθηκε στην περίπτωση του Ιανού το οποίο προέβλεπε οικονομική ενίσχυση έναντι για οικίες και επιχειρήσεις. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα σταθεί αρωγός προς τους Δήμους σε ότι αφορά την κατάθεση των τεχνικών δελτίων τα οποία θα χρειαστούν.

5. Σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ δρομολογούμε άμεσα έναν σχεδιασμό καταγραφής των ζημιών σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο. Για αυτό το σκοπό, θα γίνει άμεση πρόσληψη 20 γεωπόνων οι οποίοι θα προχωρήσουν στην καταγραφή των ζημιών. Μετά την ολοκλήρωση της καταγραφής θα γίνει αποζημίωση του φυτικού και του ζωτικού κεφαλαίου, κατά εφαρμογή του πλαισίου καταστροφών που υιοθετήθηκε πρόσφατα στην Θεσσαλία. Στόχος μας εντός 35 ημερών να πιστωθούν οι αποζημιώσεις στους παραγωγούς.”

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Νεκρός άνδρας 61 ετών στο σπίτι του στο Ρουσσοσπίτι – Βρισκόταν σε καραντίνα λόγω κορονοιού από την περασμένη Δευτέρα

Μια ιδιαίτερη υπόθεση θανάτου ενός άνδρα ηλικίας 61 ετών, ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές …

Ρέθυμνο – Μια ακόμη εισαγωγή στην κλινική κορονοϊού του νοσοκομείου – 9 οι ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά

Μια νέα εισαγωγή στην κλινική Covid του νοσοκομείου Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενώ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize