Τελευταία Νέα

Γιάννης Κεφαλογιάννης – «Η Ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια καινούργια ιδέα, αλλά μια καινούργια πραγματικότητα»

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη στην έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ EXPO 2019»

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης απηύθυνε σήμερα, 14 Νοεμβρίου 2019, χαιρετισμό στην έκθεση «ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ EXPO 2019».

Ακολουθεί η ομίλια του κ. Κεφαλογιάννη:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση να απευθύνω χαιρετισμό στην έκθεση ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗ EXPO 2019, μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για τον κλάδο των μεταφορών, την τεχνολογία και το περιβάλλον.

Η Ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια καινούργια ιδέα, αλλά μια καινούργια πραγματικότητα.

Μπαίνει στις πόλεις με τα μέσα μικροκινητικότητας, καθιερώνεται ως ειδικότητα στις σχολές μηχανολογίας και διεισδύει στην καθημερινότητα των μετακινήσεων.

Είναι μια τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον που αλλάζει το ενεργειακό μείγμα στην αυτοκίνηση με τρόπο οριστικό.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επεξεργάζεται ήδη ένα θεσμικό πλαίσιο για την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης και συγκεκριμένα για το περιβάλλον των νέων τεχνολογιών, που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Στο πεδίο της υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης, επεξεργαζόμαστε υπουργικές αποφάσεις για τα συνεργεία και τους τεχνίτες ηλεκτροκίνησης, με σκοπό η μετάβαση στη νέα εποχή να γίνει ομαλά και ταυτόχρονα με την τεχνολογική εξέλιξη.

Συνήθως στη χώρα μας, πρώτα έρχεται η τεχνολογία και έπεται η νομοθεσία.

Εμείς εργαζόμαστε για να υποδεχθούμε την ηλεκτροκίνηση να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που θα προσφέρει και κυρίως, να αποκτήσουμε μηχανισμό ώστε να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις τεχνολογικές τις μεταβολές.

Είναι γνωστό ότι όσο διαδίδεται μια καινοτομία τα κόστη μεταβάλλονται, συνήθως προς τα κάτω και γι΄ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάμε στο μέλλον.

Εκτός από τη νομοθεσία, όμως, το υπουργείο Μεταφορών επιδιώκει να σηματοδοτήσει τη μετάβαση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με τη χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων στις αστικές συγκοινωνίες.

Στον νέο διαγωνισμό για την προμήθεια λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ένα σημαντικό ποσοστό των νέων οχημάτων θα είναι ηλεκτροκίνητα.

Με αυτό τον τρόπο, θα εισάγουμε τη νέα τεχνολογία σε ένα πεδίο ευρείας χρήσης, θα τη συστήσουμε στο επιβατικό κοινό και φυσικά, από τεχνικής άποψης, θα αξιολογήσουμε τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητά αυτών των οχημάτων.

Απώτερος σκοπός να διαμορφώσουμε ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης και να αποκομίσουμε σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη.

Η ρύπανση από την αυτοκίνηση παραμένει σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς στην οικονομική κρίση των τελευταίων σχεδόν δέκα ετών.

Με το ίδιο σκεπτικό, επεξεργαζόμαστε σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και μια πολιτική κινήτρων για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Όπως έχει πει και ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής, «η αγορά αυτών των αυτοκινήτων είναι πάρα πολύ ακριβή και απαγορευτική για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας».

Αυτό θα προσπαθήσουμε να αλλάξει ή τουλάχιστον να θέσουμε τις βάσεις ώστε να αρχίσει να αλλάζει.

Η κατεύθυνσή μας, λοιπόν, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι να χαράξουμε το μονοπάτι επάνω στο οποίο θα τρέξει η ηλεκτροκίνηση και αυτό πράττουμε.»

Δείτε επίσης!

Βαγγέλης Γιακουμάκης – Ολοκληρώνεται το δικαστήριο χωρίς να παραστεί και να απολογηθεί κανένας από τους κατηγορούμενους

Προς το τέλος της οδεύει η πολύκροτη δίκη Γιακουμάκη. Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούμενοι είναι εννέα Kρητικοί …

Ρέθυμνο – Στο εδώλιο ο ιερέας – Γιώργος Μαρινάκης – “Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στέλνει άλλους ανθρώπους στο θάνατο”

Γνωρίζουν τα εκκλησιαστικά όργανα πως πρέπει να συμπεριφερθούν – Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στέλνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize