Τελευταία Νέα

Γιάννης Κεφαλογιάννης – Η δέσμευση μας για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο γίνεται πράξη

Η δέσμευση μας προς τους συμπατριώτες μας για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία γίνεται πράξη, με στόχο την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Κρήτη μας, αναφέρει ο βουλευτής

Τις εξελίξεις αναφορικά με την πορεία υλοποίησης του ΒΟΑΚ από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχολιάζει σε γραπτή του δήλωση, ο βουλευτής Ρεθύμνου, τέως υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης με αφορμή την ανάδειξη προσωρινού μειοδότη στο τμήμα του ΒΟΑΚ Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος.

Ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής επισημαίνει την ικανοποίηση του για τη ανάπτυξη και την τήρηση του σχεδιασμού που αποφασίστηκε πριν από 2,5 χρόνια στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τονίζοντας παράλληλα πως η κυβερνητική δέσμευση προς τους Κρητικούς για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία γίνεται πράξη, με στόχο την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Κρήτη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Κεφαλογιάννη:

Εκφράζω την μεγάλη μου ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός των τελευταίων δυόμιση ετών στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, σε ότι αφορά το εμβληματικό για την Κρήτη έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, προχωράει στο στάδιο υλοποίησης, με βάση και το χρονοδιάγραμμα που παρουσιάσαμε τον περασμένο Μάιο στα Χανιά, μαζί με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο από τα τρία τμήματα του σχεδιασμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος, μήκους 14,5 χιλιομέτρων και εκτιμώμενης αξίας 186 εκατ. ευρώ μειοδότησε η εταιρία Άκτωρ. Θυμίζω ότι για το τμήμα αυτό εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση του από το Ταμείο Ανάκαμψης και ο χρόνος κατασκευής εκτιμάται στα 3 χρόνια, με στόχο το 2025 να δοθεί στην κυκλοφορία. Ως προς το δεύτερο τμήμα, το Χερσόνησος-Νεάπολη που θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ, ήδη από τις 28 Ιανουαρίου έχει γίνει η αποσφράγιση της δεσμευτικής προσφοράς και βρισκόμαστε στην τελική φάση της διαδικασίας του διαγωνισμού. Στόχος η ολοκλήρωση και παράδοση στην κυκλοφορία και αυτού του τμήματος μέχρι τα τέλη του 2025. Τέλος για το τμήμα Χανιά – Χερσόνησος, το οποίο θα κατασκευαστεί με το σύστημα της σύμβασης παραχώρησης, τις τελευταίες ημέρες εστάλησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών οι παρατηρήσεις, κατόπιν διαβούλευσης με τους Δήμους και φορείς και θα ακολουθήσει η περιβαλλοντική αδειοδότηση, ώστε εντός του 2022 να βγει στον αέρα και αυτός ο διαγωνισμός. Η δέσμευση μας προς τους συμπατριώτες μας για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσαμο μέχρι την Σητεία γίνεται πράξη, με στόχο την οδική ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Κρήτη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς