Για “κούπες” και εξαρτήσεις θα μιλήσει ο υπουργός στο Σπήλι

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Αλκοόλ: Παράγοντας κοινωνικής επαφής ή ένας ύπουλος εχθρός;» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Απριλίου, στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού.

Η άμετρη κατανάλωση αλκοόλ από όλες τις ηλικίες εξελίσσεται σε παθογένεια με ολέθριες επιπτώσεις, τόσο  άμεσες –εξάρτηση, αλκοολισμός κλπ-, όσο και έμμεσες –τροχαία δυστυχήματα, παραβατικότητα κλπ. Η μη ασφαλής χρήση αλκοόλ μετατρέπεται σε κανονικό «Εφιάλτη» για χιλιάδες ανθρώπους, υπονομεύοντας την ατομική και κοινωνική Υγεία και πρόοδο. Τα θύματά του δυστυχώς αυξάνονται και δεν μπορούμε να μένουμε  παθητικοί απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση.

Ως Πολιτεία, αλλά και ως Κοινωνία, οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε υπεύθυνα το πρόβλημα και αυτό προφανώς ξεκινά με την Ενημέρωση και την Εκπαίδευση όλων. Λαμβάνοντας αυτό ακριβώς υπόψη η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Αγίου Βασιλείου, στα πλαίσια της ανάγκης να ευαισθητοποιηθούν φυσικά πρόσωπα και φορείς για την πρόληψη της μεγάλης μάστιγας από την ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Αλκοόλ: Παράγοντας κοινωνικής επαφής ή ένας ύπουλος εχθρός;»         

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Σπηλίου, το Σάββατο 21 Απριλίου 2018, ώρα έναρξης: 10:00.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς