Τελευταία Νέα

Γεμάτο κινδύνους το κτίριο της φιλαρμονικής Ρεθύμνου

Μάχη με τον χρόνο και τη φθορά δίνει το νομικό πρόσωπο του δήμου Ρεθύμνου και η τεχνική υπηρεσία, έτσι ώστε να αποκατασταθούν τα κτιριακά προβλήματα της φιλαρμονικής Ρεθύμνου. Το κτίριο ναι μεν είναι επισκευάσιμο, ωστόσο η διαδικασία θα είναι δύσκολη, εξαιτίας των αυθαίρετων παρεμβάσεων που έχουν γίνει στο κτίριο καθιστώντας το ακατάλληλο και επικίνδυνο. Η προμελέτη έχει ολοκληρωθεί, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες, ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Προσωρινή στέγη για τη φιλαρμονική Ρεθύμνου αναζητά το νομικό πρόσωπο του δήμου Ρεθύμνου, αφού το υφιστάμενο κτίριο έχει κριθεί ακατάλληλο, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Γιώργο Μοτάκη, εξαιτίας των πολλαπλών ανακατασκευών, χωρίς τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Η πυρασφάλεια και οι έξοδοι κινδύνου είναι τα βασικά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, ενώ το κτίριο σύμφωνα με προμελέτη, έχει κριθεί επισκευάσιμο.

8 μουσικοί και 120 παιδιά φιλοξενούνται στο κτίριο της φιλαρμονικής Ρεθύμνου για τα μαθήματά τους και ενώ όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, δεν παύει να πρόκειται για ένα εύφλεκτο κτίριο του οποίου ο άνω όροφος δεν βασίζεται παρά σε σιδεροκατασκευές.

Το νομικό πρόσωπο του δήμου Ρεθύμνου έχει προγραμματίσει για το καλοκαίρι τις εργασίες που θα προτείνει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, με σκοπό να είναι η μικρότερη δυνατόν η όχληση στην μουσική κοινότητα της δημοτικής φιλαρμονικής ορχήστρας του Ρεθύμνου που στηρίζει πληθώρα πολιτιστικών δράσεων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς